Gadaj coś do mnie !!!! (2)
Moderatorzy: Boob, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Gadaj coś do mnie !!!! (2)
viewtopic.php?t=8800&sid=38fcf162d98e3f ... 5af1aa3650
z suspensem erekcjato sie nie identyfikuje, dobrze jest jesli napiecie wzrasta ale w erekcjato chodzi o to aby odkryc to co nie widac a nie o to aby czytelnikowi strzelic szalabanka w nocy z nienacka i sie cieszyc z zaskoczenia. np: miales napsac list do ukochanej a napisales na siebie anonim do skarbowki
denuncjancie
[ Dodano: 2010-04-16, 12:25 ]
pisalem, ze poezji nie da sie zdefiniowac
ale przyblizyc do niej
wystarczy, ze jakis wiersz bedzie mial cos wiecej niz same literki
musi byc ten zapach, muzyka, emocje, ciut duszy ukrytej miedzy literkami lub miedzy wersami
z suspensem erekcjato sie nie identyfikuje, dobrze jest jesli napiecie wzrasta ale w erekcjato chodzi o to aby odkryc to co nie widac a nie o to aby czytelnikowi strzelic szalabanka w nocy z nienacka i sie cieszyc z zaskoczenia. np: miales napsac list do ukochanej a napisales na siebie anonim do skarbowki
denuncjancie
[ Dodano: 2010-04-16, 12:25 ]
pisalem, ze poezji nie da sie zdefiniowac
ale przyblizyc do niej
wystarczy, ze jakis wiersz bedzie mial cos wiecej niz same literki
musi byc ten zapach, muzyka, emocje, ciut duszy ukrytej miedzy literkami lub miedzy wersami
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, dobrze, mniej więcej rozumiem, ale weź no mi powiedz, czego "nie widać"?
ps. Widzisz, walczę z pojęciem "oglądu" wszelakiego, ale doskonale zdaje sobie sprawę, że bez oglądu nie ma poznania.
ps2. Z drugiej strony zdaję sobie doskonale sprawę, że są rzeczy o których piszesz, a których nie widać.
ps3. Pytam raz jeszcze.
ps4. Czym jest to, czego nie można zobaczyć?
ps5. A może Fobiak, tam nic nie ma?
ps6. Może nie ma czego oglądać?
ps7. Może Nicość Istnieje?
ps. Widzisz, walczę z pojęciem "oglądu" wszelakiego, ale doskonale zdaje sobie sprawę, że bez oglądu nie ma poznania.
ps2. Z drugiej strony zdaję sobie doskonale sprawę, że są rzeczy o których piszesz, a których nie widać.
ps3. Pytam raz jeszcze.
ps4. Czym jest to, czego nie można zobaczyć?
ps5. A może Fobiak, tam nic nie ma?
ps6. Może nie ma czego oglądać?
ps7. Może Nicość Istnieje?
- fobiak
- Kontakt:
cos ty
nie jestem mistykiem
chcesz mnie przepchac przez zeberka kratki sciekowej w ktorej sie mnie mieszcze, powinienes to robic w plasterkach
sam nie mam pewnosci czy jestem stoikiem czy empirykiem
jesli ty wjedziesz na dach domu winda a ja tam sie wdrapie po balkonach to jakie to ma znaczenie
obliczylem
ze podobnie do ciebie mysli 2 894 230 154 mieszkancow planety
a podobnie do mnie mysli okolo 8 031 mieszkancow naszej planety
nie jestem mistykiem
chcesz mnie przepchac przez zeberka kratki sciekowej w ktorej sie mnie mieszcze, powinienes to robic w plasterkach
sam nie mam pewnosci czy jestem stoikiem czy empirykiem
jesli ty wjedziesz na dach domu winda a ja tam sie wdrapie po balkonach to jakie to ma znaczenie
obliczylem
ze podobnie do ciebie mysli 2 894 230 154 mieszkancow planety
a podobnie do mnie mysli okolo 8 031 mieszkancow naszej planety
dajcie zyc grabarzom
- fobiak
- Kontakt:
co masz na mysli piszac "wszystkim"
to jest takie piaskownicowe wypiecie dupy?
[ Dodano: 2010-04-16, 17:01 ]
swiat to iluzja w ktorej zyjemy
wazne nie jest wcale wazne
[ Dodano: 2010-04-16, 17:11 ]
ze masz chec mnie wypatroszyc
ale jeszcze za wczesnie
[ Dodano: 2010-04-16, 17:57 ]
ty a ty wiesz, ze na takich portalach nie pisze sie Ty
bo to nie jest list bo jakby to wygladalo gdybys mi napisal Ty chuju
z malej litery
widzisz, ze nie pasuje
to jest takie piaskownicowe wypiecie dupy?
[ Dodano: 2010-04-16, 17:01 ]
czyli, ze prawda to tez utopiawwww pisze:To Ty możesz być z sobą sam na sam.
swiat to iluzja w ktorej zyjemy
wazne nie jest wcale wazne
[ Dodano: 2010-04-16, 17:11 ]
wiemwwww pisze:ps4. Ty jesteś jak węgorz jakiś obślizgły. Ciągle mi się wymykasz.
ze masz chec mnie wypatroszyc
ale jeszcze za wczesnie
[ Dodano: 2010-04-16, 17:57 ]
ty a ty wiesz, ze na takich portalach nie pisze sie Ty
bo to nie jest list bo jakby to wygladalo gdybys mi napisal Ty chuju
z malej litery
widzisz, ze nie pasuje
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, widzisz, mówiąc "wszystkim", jednym tchem mówię "jesteś dla mnie niczym".
ps. To tak jak u Hegla, logika zaczyna się od dialektyki dwóch najogólniejszych kategorii, "bytu" i "nicości", z której ponoć w jakiś magiczny sposób wypływa "stawanie".
ps2. A więc, będziesz dla mnie kimś, wtedy, gdy się spotkamy
stojąc twarzą w twarz
staniemy się
dla siebie
kimś
realnym
nie
wirtualnym
ps3. Jak będziesz gotów, daj znać.
[ Dodano: 2010-04-17, 11:17 ]
ps4. Czy rzeczywiście, poszukiwanie prawdy niezmiennie związane musi być z dialektyką? Śmiem wątpić, aczkolwiek potwierdzam, wyzbycie się dialektyki z języka nie jest prostą sprawą.
ps5. Twoje erekcjato jako forma, jest dialektyczne par excellence, co jak rozumiem wczoraj potwierdziłeś.
ps6. Nie jesteś nowoczesny. Możesz odebrać to jako zarzut, ale i tak Cię lubię. Starasz się i za to mój dozgonny szacunek.
ps. To tak jak u Hegla, logika zaczyna się od dialektyki dwóch najogólniejszych kategorii, "bytu" i "nicości", z której ponoć w jakiś magiczny sposób wypływa "stawanie".
ps2. A więc, będziesz dla mnie kimś, wtedy, gdy się spotkamy
stojąc twarzą w twarz
staniemy się
dla siebie
kimś
realnym
nie
wirtualnym
ps3. Jak będziesz gotów, daj znać.
[ Dodano: 2010-04-17, 11:17 ]
ps4. Czy rzeczywiście, poszukiwanie prawdy niezmiennie związane musi być z dialektyką? Śmiem wątpić, aczkolwiek potwierdzam, wyzbycie się dialektyki z języka nie jest prostą sprawą.
ps5. Twoje erekcjato jako forma, jest dialektyczne par excellence, co jak rozumiem wczoraj potwierdziłeś.
ps6. Nie jesteś nowoczesny. Możesz odebrać to jako zarzut, ale i tak Cię lubię. Starasz się i za to mój dozgonny szacunek.
- fobiak
- Kontakt:
mozesz tak odbierac
ja mam sentyment do dialektyki marksistowskiej
u ciebie nie jestem w stanie strwierdzic ani arystotelesowskiej ani heglowskiej, nie walisz argumentami ani nie widac twoich pytan, ale jakie to ma znaczenie, wazne, ze znam pismo supelkowe i mam cale klebki do rozwiazania.
moze przeczytaj sobie definicje chorpora i pomysl nad tym, czy rzeczywiscie virtual tutaj ma takie znaczenie jakie mu przypisujesz
ja tutaj nie pisze z nickami, ja tutaj mam kontakt z ludzmi
i nie da sie ukryc, ze taki czlowiek po drugiej stronie jest wiecej ludzki niz przechodzien na ulicy
virtualnie sie czuje na necie jesli komentuje jakis artykul blizej mi nieznanego nicka.
ps4. Czy rzeczywiście, poszukiwanie prawdy niezmiennie związane musi być z dialektyką?
oczywoscie, ze tak, dialektyka jest tylko instrumentem
ps6. Nie jesteś nowoczesny.
wiem i nie chce byc, wole babe z warkoczami niz ujebana na lyso
na dole
ja mam sentyment do dialektyki marksistowskiej
u ciebie nie jestem w stanie strwierdzic ani arystotelesowskiej ani heglowskiej, nie walisz argumentami ani nie widac twoich pytan, ale jakie to ma znaczenie, wazne, ze znam pismo supelkowe i mam cale klebki do rozwiazania.
moze przeczytaj sobie definicje chorpora i pomysl nad tym, czy rzeczywiscie virtual tutaj ma takie znaczenie jakie mu przypisujesz
ja tutaj nie pisze z nickami, ja tutaj mam kontakt z ludzmi
i nie da sie ukryc, ze taki czlowiek po drugiej stronie jest wiecej ludzki niz przechodzien na ulicy
virtualnie sie czuje na necie jesli komentuje jakis artykul blizej mi nieznanego nicka.
ps4. Czy rzeczywiście, poszukiwanie prawdy niezmiennie związane musi być z dialektyką?
oczywoscie, ze tak, dialektyka jest tylko instrumentem
ps6. Nie jesteś nowoczesny.
wiem i nie chce byc, wole babe z warkoczami niz ujebana na lyso
na dole
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, cieszę się, że się odezwałeś, bo już miałem sobie iść.
ps. Argumenty są ok, tyle tylko, że trzeba wiedzieć jak ich używać, jak się nimi posługiwać, by np. podciągnąć rozmowę o pół metra wzwyż, w bok, czy do tyłu.
ps. Fobiak, jak Ci się wydaje, dlaczego my tak długo ze sobą gadamy i się nie kłócimy?
ps. Argumenty są ok, tyle tylko, że trzeba wiedzieć jak ich używać, jak się nimi posługiwać, by np. podciągnąć rozmowę o pół metra wzwyż, w bok, czy do tyłu.
ps. Fobiak, jak Ci się wydaje, dlaczego my tak długo ze sobą gadamy i się nie kłócimy?
- fobiak
- Kontakt:
ja nie mam zamiaru sie nie nudzic
rowniez nie mam zamiaru
opuszczac moj hamak
nie wychodze na pole
bo pierdole
moze sie tam czai jakis polski poeta
ktory mi spusci manto
kiedys nie lubilem nudow
a dzisiaj ciagle mi ich brak
nie ma nic lepszego
jak nudy i lenistwo
broda co mi nie rosnie tak szybko jak dwa lata temu
rowniez nie mam zamiaru
opuszczac moj hamak
nie wychodze na pole
bo pierdole
moze sie tam czai jakis polski poeta
ktory mi spusci manto
kiedys nie lubilem nudow
a dzisiaj ciagle mi ich brak
nie ma nic lepszego
jak nudy i lenistwo
broda co mi nie rosnie tak szybko jak dwa lata temu
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, mógłbyś nie przesadzać?
ps. Choć raz?
ps2. Możesz mi powiedzieć, gdzie Ty w Polsce naszej kochanej widzisz jakiegokolwiek poetę?
ps3. Ja nie widzę, ani poety, ani poetki, ani prozaika, ani prozatorki.
ps4. Choć jedna nazwisko, proszę, a w poniedziałek zainwestuję kilka drogocennych polskich nowych złotych.
ps. Choć raz?
ps2. Możesz mi powiedzieć, gdzie Ty w Polsce naszej kochanej widzisz jakiegokolwiek poetę?
ps3. Ja nie widzę, ani poety, ani poetki, ani prozaika, ani prozatorki.
ps4. Choć jedna nazwisko, proszę, a w poniedziałek zainwestuję kilka drogocennych polskich nowych złotych.
- fobiak
- Kontakt:
nowwww pisze:ps2. Możesz mi powiedzieć, gdzie Ty w Polsce naszej kochanej widzisz jakiegokolwiek poetę?
ty nie widzisz
ale powiedz to im
dzisiaj kazdy hobby informatyk, kazdy po filologii uwaza sie za poete
bo wtedy lepiej stoi
sie w oczach kazdej baby czy gosposi domowej na macierzynskim
bo ich chlopy juz stracili na nie ochote
i biora sie za galerianki
bab potrzebuje romantyzmu
a internauci od tego sa
dlatego sa poetami
by uzupelniac niedobory
emocjonalne
oczywiscie oni tzn. ci poeci maja co innego na celu
ale kobiety ruchanie nie interesuje
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, cudowny dialektyczny post.
ps. A więc powiem Ci jako prawdziwy polski poeta bez swego ogródka
chce ruchać polskie poetki !!!!!
ps2. W najgorszym wypadku może to być poeta, ale takiego, jak wiesz, nie widzę.
ps3. Fobiak, mógłbyś w niedalekiej przyszłości się nim
stać?
przy Tobie
wiernie
będę
nawet gdy
mi sił
ubędzie
ps. A więc powiem Ci jako prawdziwy polski poeta bez swego ogródka
chce ruchać polskie poetki !!!!!
ps2. W najgorszym wypadku może to być poeta, ale takiego, jak wiesz, nie widzę.
ps3. Fobiak, mógłbyś w niedalekiej przyszłości się nim
stać?
przy Tobie
wiernie
będę
nawet gdy
mi sił
ubędzie
Fobiak, no tylko nie myśl sobie, że będę to ja !!!!!
ps. Ale poruszyć Cie z posad chciałbym, nie ukrywam.
ps2. Wydaje mi się, że trochę już drgnąłeś, ale dla mnie jak zawsze to wszystko
mało !!!!!!
ps3. Kiedy się w końcu nażrę ścierwa jakiegoś i się w końcu zamknę?
[ Dodano: 2010-04-17, 20:32 ]
ps4. Oby nigdy taki dzień nie nastąpił. Amen.
ps. Ale poruszyć Cie z posad chciałbym, nie ukrywam.
ps2. Wydaje mi się, że trochę już drgnąłeś, ale dla mnie jak zawsze to wszystko
mało !!!!!!
ps3. Kiedy się w końcu nażrę ścierwa jakiegoś i się w końcu zamknę?
[ Dodano: 2010-04-17, 20:32 ]
ps4. Oby nigdy taki dzień nie nastąpił. Amen.
Fobiak, nie widzę żadnych, bo wiem, że będę żarł i się nigdy nie nażrę.
ps. To byłby mój koniec.
ps2. Wtedy nie miałbym już żadnych wątpliwości.
ps3. A tak, to pozostają chociaż złudzenia i nadzieja
matka głupich chujów
ps4. Chcę być głupi, chcę być coraz bardzie głupi, chcę być najgłupszym z głupich
głupich głupków !!!!!
ps. To byłby mój koniec.
ps2. Wtedy nie miałbym już żadnych wątpliwości.
ps3. A tak, to pozostają chociaż złudzenia i nadzieja
matka głupich chujów
ps4. Chcę być głupi, chcę być coraz bardzie głupi, chcę być najgłupszym z głupich
głupich głupków !!!!!
Ja pierdolę !!!
ps. Co ja bym zrobił bez Ciebie !!!!
ps2. Przy Tobie od razu człowiek znajduje się we właściwym miejscu,
ps3. Fobiak, trochę się podleczyłem z owego "muszę", "powinienem", ale jak widzisz, sprawa nie jest naprawdę poważna.
ps4. Ależ kurwa !!!! jeszcze wiele "muszę" się nauczyć !!!
[ Dodano: 2010-04-17, 21:38 ]
ps6. Sprawa jest poważna. Ona nie jest nie poważna.
ps. Co ja bym zrobił bez Ciebie !!!!
ps2. Przy Tobie od razu człowiek znajduje się we właściwym miejscu,
ps3. Fobiak, trochę się podleczyłem z owego "muszę", "powinienem", ale jak widzisz, sprawa nie jest naprawdę poważna.
ps4. Ależ kurwa !!!! jeszcze wiele "muszę" się nauczyć !!!
[ Dodano: 2010-04-17, 21:38 ]
ps6. Sprawa jest poważna. Ona nie jest nie poważna.
To bardzo proste, bo jeszcze trochę rozumiem, a już nie chce rozumieć.
ps. Chce być !!!!!
ps2. Chce opuścić swój rozum, to więzienie, chcę się otworzyć na treść, na innych, na świat
chce być innymi, światem
samym czystym byciem chcę być
ps3. Jasno mówię?
ps4. Chodzi o otwarcie się.
ps5. Wtedy zacznę pisać poezję.
ps6. Przynajmniej tak to czuję i rozumiem, a jak wiesz, już nie chce rozumieć, chcę tylko i wyłącznie
"być czujnym czuciem"
[ Dodano: 2010-04-17, 22:16 ]
"być innymi światami"
ps. Chce być !!!!!
ps2. Chce opuścić swój rozum, to więzienie, chcę się otworzyć na treść, na innych, na świat
chce być innymi, światem
samym czystym byciem chcę być
ps3. Jasno mówię?
ps4. Chodzi o otwarcie się.
ps5. Wtedy zacznę pisać poezję.
ps6. Przynajmniej tak to czuję i rozumiem, a jak wiesz, już nie chce rozumieć, chcę tylko i wyłącznie
"być czujnym czuciem"
[ Dodano: 2010-04-17, 22:16 ]
"być innymi światami"
Fobiak, chcę ją powiększyć i oprawić w ramki.
ps. Mam już Marksa, Engelsa, Lenina, no i Ty byłbyś tym czwartym.
ps2. Uwielbiam czwórki !!!!!
ps3. Tak na poważnie, w Polsce marksizm powinien być ciągle aktualną religią.
ps4. Przecież z proletariatem nikt się nie liczy. Dziki XIX wieczny kapitalizm, wyzysk i niewola.
ps5. Wiesz ile wynosi zasiłek rodzinny? 68 zł !!!!!!!
ps. Mam już Marksa, Engelsa, Lenina, no i Ty byłbyś tym czwartym.
ps2. Uwielbiam czwórki !!!!!
ps3. Tak na poważnie, w Polsce marksizm powinien być ciągle aktualną religią.
ps4. Przecież z proletariatem nikt się nie liczy. Dziki XIX wieczny kapitalizm, wyzysk i niewola.
ps5. Wiesz ile wynosi zasiłek rodzinny? 68 zł !!!!!!!
- fobiak
- Kontakt:
a po co sie laczyc, czy nie dosc tobie solidarnosciwwww pisze:ps4. Przecież z proletariatem nikt się nie liczy. Dziki XIX wieczny kapitalizm, wyzysk i niewola.
przeciez takie haslo zacheca tylko do homoseksualizmu
bo ci z proletariatkami
wystarczyloby aby kazdy kapitalista myslal po marksistowsku i uprawial swoja demokracje
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, ach! gdybyś Ty wiedział, jakim jestem kapitalistą !!!!
ps. Jestem Twoim ideałem. Zarabiam, bogacę się, a jak już coś zarobię, to rozdaję część zysku różnym pijakom. A jak nie mam czym się podzielić, to już Ci kiedyś mówiłem, "starymi chujami" mnie częstują, bo lud myśli, że zawsze mam kasę. No bo jak to? Kapitalista, a kasy nie ma?
ps2. A jak myślisz? Dlaczego założyłem dg?
ps3. Powiem Ci w sekrecie.
ps4. Miałem dość niewoli !!!!!! I wyzysku !!!!!
ps5. Marksizm jest dla mnie wciąż aktualny. Jestem bowiem proletariuszem produkującym
wierszyki
za które mam
nic
ps6. Fobiak, kiedy dostanę pierwszą wypłatę?
ps. Jestem Twoim ideałem. Zarabiam, bogacę się, a jak już coś zarobię, to rozdaję część zysku różnym pijakom. A jak nie mam czym się podzielić, to już Ci kiedyś mówiłem, "starymi chujami" mnie częstują, bo lud myśli, że zawsze mam kasę. No bo jak to? Kapitalista, a kasy nie ma?
ps2. A jak myślisz? Dlaczego założyłem dg?
ps3. Powiem Ci w sekrecie.
ps4. Miałem dość niewoli !!!!!! I wyzysku !!!!!
ps5. Marksizm jest dla mnie wciąż aktualny. Jestem bowiem proletariuszem produkującym
wierszyki
za które mam
nic
ps6. Fobiak, kiedy dostanę pierwszą wypłatę?
ps7. No co? Nie jest tak, że większość ludzi żyje w nędzy? No oczywiście, można powiedzieć, niech zmienią prace, niech się lepiej wykształcą, po prostu sami sobie są winni. No dobrze, zgodzę się po części, ale gdybym opowiedział Ci, gdzie wczoraj byłem i co widziałem, to kurwa !!!! byś się załamał.
W skrócie. Dziewucha ok 30-tki, samotnie wychowująca dziecko. Mąż ja napierdalał, bił, znęcał psychicznie i fizycznie, wygonił z domu itp itd, prawie ślepa, szkła jak denka od butelek po moim tanim winie, kilka operacji, coś tam widzi, jak do owych denek dołoży lupę, w wolnym czasie stara się pisać wierszyki, państwo przydzieliło jej mieszkanie w baraku po byłym pgr, w polu, taki chlew, tego co w środku nie będę opisywał, bo świnie lepiej mieszkają, zasiłek 600 zł.
ps8. Czy owa dziewczyna może sam sobie pomóc? Obawiam się, że nie. Czy jest sobie winna, po części tak, ale kurwa !!!! nie każdy jest asem przestworzy, czy komuś z nas może powinąć się noga tak jak jej? Oczywiście.
ps9. Czy państwo jaja sobie robi z tymi 600 złotymi? No można powiedzieć, że jej pomaga, ale gdzie w tym wszystkim jakakolwiek logika, gdy się słyszy, że jakieś chuje z kghm wypłacają sobie nagrody po ileśtam setek tysięcy złoty, bo tak się przecież ciężko naharowali pod ziemią !!!!!
ps10. Nie jestem za rozdawnictwem i jakimś idealnym państwem komunistycznym, co to to nie, nigdy, ale doprawdy, sensu w tym wszystkim nie ma żadnego, więc się zamknę.
ps11. Jestem idealistą, romantykiem? Nie. Staram się być racjonalistą.
viewtopic.php?p=97424#97424
W skrócie. Dziewucha ok 30-tki, samotnie wychowująca dziecko. Mąż ja napierdalał, bił, znęcał psychicznie i fizycznie, wygonił z domu itp itd, prawie ślepa, szkła jak denka od butelek po moim tanim winie, kilka operacji, coś tam widzi, jak do owych denek dołoży lupę, w wolnym czasie stara się pisać wierszyki, państwo przydzieliło jej mieszkanie w baraku po byłym pgr, w polu, taki chlew, tego co w środku nie będę opisywał, bo świnie lepiej mieszkają, zasiłek 600 zł.
ps8. Czy owa dziewczyna może sam sobie pomóc? Obawiam się, że nie. Czy jest sobie winna, po części tak, ale kurwa !!!! nie każdy jest asem przestworzy, czy komuś z nas może powinąć się noga tak jak jej? Oczywiście.
ps9. Czy państwo jaja sobie robi z tymi 600 złotymi? No można powiedzieć, że jej pomaga, ale gdzie w tym wszystkim jakakolwiek logika, gdy się słyszy, że jakieś chuje z kghm wypłacają sobie nagrody po ileśtam setek tysięcy złoty, bo tak się przecież ciężko naharowali pod ziemią !!!!!
ps10. Nie jestem za rozdawnictwem i jakimś idealnym państwem komunistycznym, co to to nie, nigdy, ale doprawdy, sensu w tym wszystkim nie ma żadnego, więc się zamknę.
ps11. Jestem idealistą, romantykiem? Nie. Staram się być racjonalistą.
viewtopic.php?p=97424#97424