Zasady plebiscytu na logo erekcjato_2

Moderatorzy: Boob, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek

zbanowana Lola

Zasady plebiscytu na logo erekcjato_2

Post autor: zbanowana Lola »

viewtopic.php?t=7404

spad³am z krzes³a.
farea

Post autor: farea »

Witam,
mam parę pytań technicznych odnośnie logo.

1. Czy kolorystyka jest dowolna (to znaczy: ma być dopasowana do schematu portalu)?

2. Czy logo ma być wyłącznie znakiem graficznym, czy też ma być logotypem (znak graficzny+napis- erekcjato_ /elita poetica, napis zawierający znak graficzny..itp)

3. Czy może zawierać efekty typu przeźroczystość?

4. Logo powinno być zawarte w kwadracie, prostokacie czy jest to nieistotne? :-)
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

Witaj frea , pytania profesjonalistki tylko demaskują naszą ignorancję w tym temacie :P
ale juz sprobuje odpowiedziec ;
1. logo bedzie widnialo na portalu, wiec dobrze zeby nie wygladalo na nim jak kwiatek na kożuchu
2. ma byc jak najbardziej symboliczne...choc na niektorych dawnych propozycjach (przy nieudanej probie bezkonkursowego rozwiazania wyboru logo) byly tez napisy....
zapytam jeszcze administratorkę Halinę o dokladna odpowiedz na to pytanie
3. mysle ze tak to juz lezy w zakresie inwencji tworcy
4. j.w. ;-)
ann13

Post autor: ann13 »

a co to jest za efekt typu przeźroczystość ?
lila
Kontakt:

chyba taki ze cos jest polprzezroczyste
cebreiro

Post autor: cebreiro »

heh toście się dogadały... :mrgreen:
farea

Post autor: farea »

dzięki za odpowiedzi ;-) .

pisząc przeźroczystość miałam na myśli "przejścia tonalne" między kolorami- tzw. gradient. Jeżeli logo byłoby wykorzystywane poza siecią, tego typu efekty nieco komplikują przeniesienie projektu na inne media.
emdi90

Post autor: emdi90 »

Witam.
Zrobiłem Logo tak aby podnieść poprzeczkę.
Logo jest u samej góry www.erekcjato.eu
Konkurs nadal jest i będzie.
Logo zajęło około 1 godzinę.
Jeśli ktoś potrzebuje pomocy w zrealizowaniu swojej wizji na Logo służę pomocą.
Najlepiej i najłatwiej robi się Loga w technologii FLASH. Dlatego w tej i innej technice służę pomocą.
Jako jeden z Administratorów nie biorę udziału w konkursie. Dlatego pomogę jeśli projekt jest dobry.
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: fobiak »

adminie, uzywam opery i u mnie nie widac zadnego logo, poprzednie bylo widac bez napisu "zaprojektuj logo" chyba jakis maly blad sie wkradl
dajcie zyc grabarzom
dean

Post autor: dean »

oooooo... no to teraz... przy takim wsparciu technologicznym... każdy może logo stworzyć... emdi - świetna inicjatywa...
lila
Kontakt:

emdi90 , ale to jest baner nie logo , Halina powiedziala ze logo ma byc symbolicznym znaczkiem , i tak tez zaznaczylam w regulaminie i odpowiadalam prywatnie zainteresowanym .
:-?
ann13

emdi chyba zrobił wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelgachne logo :P)
emdi90

Szacunek

<p><strong>Witam</strong>. Mój błąd że nazwałem tego BANA Logiem. Nie czytałem
regulaminu konkursu i nie znam pojęcia Logo co za sobą kryje. Szacunek temu
kto zwrócił na to uwagę. Do końca konkursu ten BANER będzie.</p>
<p>Co do problemów z otworzeniem go w przeglądarce OPERA to muszę obalić ten mit.
Wszytko hula. Co prawda stara Opera może mieć problemy z plikami firmy MACROMEDIA
ale nowa OPERA z serii 9 nie ma żadnych problemów oto i link
<a href="http://operapl.net/" target="_blank"><font color="#FF0000">LINK do OPERY</font></a> </p>
<p>Sprawy techniczne te związane z Portalem jak i te dotyczące Loga
można kierować do mnie. siedzę we wszystkim po trochę. Przede
wszystkim bawię sie we FLASHu 8.<br>
Czyli jeśli macie jakiś problem odnośnie SOFTWARE <em><strong>
walcie śmiało</strong></em> Postaram się we wszystkim pomóc</p>
lila
Kontakt:

emdi , baner jest jak najbardziej super i mysle, że moze zostac nawet po konkursie bo baneru jako takiego nie bylo, a ten zostal przyjety jak widać cieplo.

jesli chodzi o flash , to z tego co wiem logo robi sie raczej w corellu albo innym programie graficznym , flash do tego jest niepotrzebny
ale skoro sie juz nim bawisz , to moze wrzucilbys do tych slonecznikow troche zieleni :-> ?
cebreiro

no to nam się admin obudził...ze snu letniego... :-P

w napisie też może być odrobina zieleni
lila
Kontakt:

jakby jeszcze ktos przypomnial mi 23 listopada ze mam temat otworzyc do wlepiania obrazkow ...
emdi90

Nie działający Baner

<p>Ostateczne rozwiązenie nie działającego<strong> BANERA </strong>i podobnych animacji stworzonych w technologii Macromedia Flash
to <strong>zainstalownie Plugina</strong> obsługującego pliki *.swf.</p>
<p>Takowego plugina można ściągnąć ze steony Adobe oto i link <a href="http://www.adobe.com/shockwave/download ... rong><font color="#FF0000">KLIKNIJ</font></strong></a>
lub w dziale Download <a href="http://www.erekcjato.eu/forum/dload.php ... rong><font color="#FF0000">KLIKNIJ</font></strong></a>
po ściągnięciu należy zainstalować.<font size="5"><strong>
Musi działać</strong></font></p>
<font color="#0000FF"><em>To jest ostatni nie związany post z tematem.
Piszcie jak coś na na <a href="http://www.erekcjato.eu/forum/privmsg.p ... u=2"><font color="#000066">PW</font></a>
gorzelany

Post autor: gorzelany »

witam,

mam pięć pytań/sprostowań do regulaminu:
lila pisze:(...)

5) autor umieszczając swoje logo w plebiscycie zgadza się iż w przypadku zwycięstwa zrzeka się do niego praw autorskich.
Zrzeka się majątkowych praw autorskich, prawa autorskie są dożywotnie (porównanie: dajecie utwór na ogólnopolski konkurs poetycki, wygrywacie jakąś nagrodę i jurorzy lub organizatorzy konkursu mówią, że wiersz został napisany przez nich - miła perspektywa?)
lila pisze:to dopiszę do zasad że autor zrzeka się praw już dając logo na plebiscyt -
tak jakby przechodziło na własność portalu automatycznie.
To znów ! sprzeczne z prawem autorskim (polskim!!! przez sejm ustalonym) :], poza tym, to by oznaczało, że każdy utwór tu opublikowany przez fakt opublikowania przestaje być własnością autora a staje się automatycznie własnością Admina :] absurd.

Brak pozwolenia na pisanie czegokolwiek i tylko numerowanie obrazków, aby zachować pozory anonimowościm tez jest trochę... jakby to ująć... bez sensu. wiadomo przecież, że autor posta jest autorem projektu.

i ostatnie pytania:
- czy logo będzie używane w innych mediach (nadruk na koszulkach / plakietkach z okazji Waszych zlotów itp.)?
a co za tym idzie
- w jakiej formie ma być dostarczone logo zwycięskie? chodzi o to, że do publikacji w sieci nadaje się powiedzmy, zwykły .gif, do druku poligraficznego są inne wymagania.

pozdrawiam!
lila
Kontakt:

gorzelany pisze: 5) autor umieszczając swoje logo w plebiscycie zgadza się iż w przypadku zwycięstwa zrzeka się do niego praw autorskich.
chodziło o prawa przetwarzania , ew. zmniejszenia projektu itd. ,nie ma strachu
informacji o autorstwie logo przeciez nikt nie ma zamiaru ukrywac, Halina nie bedzie mowic ze ona to namalowala , konkurs bedzie poza tym zarchiwizowany .
gorzelany pisze: To znów ! sprzeczne z prawem autorskim (polskim!!! przez sejm ustalonym) :], poza tym, to by oznaczało, że każdy utwór tu opublikowany przez fakt opublikowania przestaje być własnością autora a staje się automatycznie własnością Admina :] absurd.
tu przez wlasnosc akurat mialam na mysli wlasnie prawo majatkowe (chociaz to i tak dziwnie brzmi bo nikt na tym zarabial przeciez nie bedzie , moze wykorzystac logo np w swoim awatarze na innym portalu) o ktorych sam wspomniales , przepraszam, nie znam slangu prawniczego wiec napisalam swoimi slowami , co w dodatku bylo w poscie nie w regulaminie.
gorzelany pisze:Brak pozwolenia na pisanie czegokolwiek i tylko numerowanie obrazków, aby zachować pozory anonimowościm tez jest trochę... jakby to ująć... bez sensu. wiadomo przecież, że autor posta jest autorem projektu.
wybacz ale tu juz przesadziles , chodzi przeciez o porzadek i wygode , jesli z 20 osob przedstawi swoje trzy projekty przy glosowaniu wygodniej jest powiedziec " mi sie najbardziej podoba projekt nr 21 " niz
" mi si enajbaradziej spodobal trzeci z kolei projekt ktory wkleil uzytkownik XYZ"
tu nie chodzi o anonimowosc jedynie o klarownosc i by zliczanie glosow bylo proste...
gorzelany pisze: i ostatnie pytania:
- czy logo będzie używane w innych mediach (nadruk na koszulkach / plakietkach z okazji Waszych zlotów itp.)?
a co za tym idzie
- w jakiej formie ma być dostarczone logo zwycięskie? chodzi o to, że do publikacji w sieci nadaje się powiedzmy, zwykły .gif, do druku poligraficznego są inne wymagania.

pozdrawiam!
nie mamy zlotow ,koszulek ani plakietek , to nie jest cos na tyle powaznego jak widze ze sie Tobie zdawalo, logo bedzie widnialo przede wszystkim na portalu, adminka wykazala sie gestem ze postanowila zorganizowac konkursik z nagrodą , wiec moze potraktowac to jako zabawę, przyslowiowe "przyjemne z pozytecznym"?

dziekuje za uwagi i pozdrawiam .

: )
gorzelany

Post autor: gorzelany »

dziękuję za wyjaśnienia : )

hm... to że jeszcze nie zorganizowaliście żadnego zlotu, nie oznacza, że kiedyś nie zechcecie się spotkac (razem, grupowo - powiedzmy, że to myślenie perspektywiczne ; ) ) a to, że pytam nie oznacza, że nie traktuję tego jak zabawę... nie lubię "odwalać roboty" ; )

dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!
lila
Kontakt:

rozumiem , i prosze wybaczyc nieprofesjonalizm, pierwszy raz rozglaszamy cos na tak szeroka skalę. a jesli sie kiedys juz spotkamy to mysle, ze zamiast w koszulki zainwestujemy we flaszkę ; )
ann13

to znaczy tak

ja bym sobie bardzo życzyła, żeby logo było takie, aby można je szybko palcem wysmarować na brudnych samochodach
bo samochód mojego szefa na przykład jest zawsze brudny, więc może zacznie go myć
aby zabić erekcjato
a jak sobie już wymyje, to chętnie mu nakleję na samochód logo
emdi90

Zastanawiam się ......

<body>
<strong>Witam</strong>
<p>Mam pytanie odnośnie tego <font color="#000099">Plebiscytu na Logo</font>.<br>
<font color="#CC0000" size="4" face="Times New Roman, Times, serif">Czy ja mogę też wystawić swoje prace??</font><br>
Niby jestem jednym z Administratorów?!<br>
<em>Mam kilka pomysłów tym razem na Logo a nie na Baner ;-) </em></p>
<p><font color="#660099"><strong>Wszystkie za i przeciw proszę tu umieszczać</strong></font></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><font color="#000000" size="5"><strong>Pozdrawiam</strong></font></p>
</body>
cebreiro

myślę, że skoro uczestnicy erekcjato mogą to chyba admin też..
ale to raczej o zdanie trzeba Haliny pytać..
lila
Kontakt:

emdi , wszyscy zarejestrowani użytkownicy mogą, Ty jestes jednym z nich więc nie widze przeszkód.
emdi90

Witam ponownie.
Mam pytanie do osób będących w tematyce.

3) Członkowie jury;

ann13, Brzuszek, cieniu1969, cebreiro, dean, elasamluk, ewa,
fobiak, józio, lila, lenaar, luna, milosc_reaktywacja, olga, pełne_szklo,
pokusa, sonia, stachu, tepencjaa , Waldi, willy_the_lost .

kim oni są??

czy to są zwykli użytkownicy czy też Moderatorzy, Administratorzy??

Potrzebuje tych informacji a nie chce sprawdzać kto jest kim bo jest to pare osób.

Wielkie dzięki.
ann13

emdi, to odpowiem pierwsza

jestem zwykłym uzykownikiem, nie dorobiłam się tutaj funkcji, ponieważ pracuję na dwa etaty w szpitalu, a potem w przychodni i zwyczajnie nie mam czasu na pierdoły. jestem powaznym lekarzem od kobieco błahych spraw

i poproszę samolot ginekologiczny w logo :P)
lila
Kontakt:

to aktywni użytkownicy i moderatorzy którzy zdązyli się obeznać z ideą erekcjato , czują o co biega i mysle ze moga miec dobre wyobrazenie logo by je wybrac, wlasciwie to chyba wszyscy ktorzy publikuja od jakiegos roku na tym portalu albo czytają go regularnie(jak józio np) .
anty-czka
Kontakt:

Post autor: anty-czka »

Nooo, najbardziej aktywny to stachu jest

przy marynie
ann13

lilka, kurde, przecież emdi sprowokował jedyną okazję
zeby się sobie w końcu przedstawić :lol:
lila
Kontakt:

anty-czka pisze:Nooo, najbardziej aktywny to stachu jest

przy marynie
ale kuma czaczę , przed chwila napisal na czacie ze juz nie uzytkuje portalu i nie bedzie glosowal wiec po sprawie .
ann13

no ale jak to, nie rozumim, taki obrazalski ?

jak baba?:P)
lila
Kontakt:

no faktycznie ann, więc ja zajmuję się tipsiarstwem i florystyką, gram na mandolinie a w wolnych chwilach w golfa.

nie to ze sie obrazil , tylko mowi ze juz nie wie o co biega i nie chce sie wtajemniczac .
ann13

ups.. lilka, ja pomyliłam osoby , chyba nie pierwszy raz zresztą, jak zapomnę założyć swoich rogowych okularów do wypisywania recepty z tabletką antykoncepcyną ;)

zamieniłam stacha z emdim, no ale już ich poznałam, noszą inne kalesony :-P

[ Dodano: 2007-11-19, 19:10 ]
lilka, a co byś chciała na logo?

piłeczkę do pingponga
zeby gul skakał ?:)
emdi90

Dzięki za odpowiedzi. Powodem była nie ciekawość kto jest kim tylko ob czajenie systemu na głosowanie tak aby było wiarygodne i robie galerie z Logami tak aby każdy w prosty sposób mógł dodać swój pomysł.

Wszystkiego dowiecie się pod koniec tygodnia.
lila
Kontakt:

emdi....
nie rób zadnej galerii za pozno
to by oznaczało zmiane zasad regulaminu konkursu
poobwieszczałalismy ten regulamin po kilkudziesięciu forach graficznych ze przedstawianie prac bedzie w osobnym temacie w dziale konkurs w postaci linków w znacznikach o okreslonej godzinie i okreslonego dnia
przeciez widac jak wół w regulaminie ...
wiem ze masz dobre intencje ale zapozno na zmiany niektorzy tu wpadna tylko wkleic swoj projekt nie wiedzac nic o tych zmianach

a galeria moze sie przydac ale na przyszlosc .
cebreiro

chciałam się przedstawić, ale emdi już nie chce :-(
to nie, to nie...

trzeba się jeszcze skontaktować z luną i Brzuszkiem,
bo też nie wiadomo co z nimi...chyba....

ps. lila a Ty z tymi tipsami grasz w golfa? :-P
emdi90

Witam. Dodałem zegar odliczający czas do zakończenia Plebiscytu na logo czyli do 30 listopada godziny 22.30.

wszelkie za i przeciw można tu umieszczać :)
lila
Kontakt:

emdi , a czy mozesz rzeknąć , co zamierzasz odnosnie galerii a wlasciwie tylko odnosnie
kolidowania tego z punktem pierwszym regulaminu konkursu ktory przeczytali juz chyba wszyscy co maja wziasc w nim udzial bo cos czuje ze unikasz pytania a spedza mi to moze nie sen ale cos tam na pewno z powiek ?Dziękuję bardzo
emdi90

galerii?? A no właśnie.
1. Było by łatwiej dodawać fotki
2. Loga były by widoczne be udziału żadnych linków
3. Czytelne formaty obrazów to PNG, GIF i JPG

Ale skoro nie chcecie nie będę się narzucać.
Włączę galerie po plebiscycie.

Pozdrawiam
emdi90

od spraw technicznych będę ja. Tak więc piszcie na PW jak są jakieś problemy.
Był problem podczas pisania długich postów. Dowiedziałem się o nim od użytkowniczki "cebreiro" . Po długim pisaniu forum wylogowało użytkownika. Myśle że jest po problemie. Jeśli nie to piszcie
lila
Kontakt:

nie chodzi o to że nie chcemy , fajnie by było , chodzi o to że jest już późno ...z reszta napisalam. w ogole fajnie ze w koncu mamy aktywnego admina .
emdi90

:-P
Awatar użytkownika
cieniu1969
Kontakt:

Post autor: cieniu1969 »

kurwa dawno mnie nie było
w ogóle nie wiem jak głosowac i gdzie

gdzie te loga
ide poszukam

bladz tyle tych działów
że ja już nie wiem gdzie jestem :evil:
Anty_Fobia bleeeee
lila
Kontakt:

cień, no pisze w regulaminie wszystko , jeszcze sie konkurs nie zaczął
Awatar użytkownika
cieniu1969
Kontakt:

Post autor: cieniu1969 »

aha
no odliczanie to widze
a niech to jakas ja taka nierozgarnięta...
Anty_Fobia bleeeee
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

lilka, przemysl czy nie powinnas tego ograniczenia usunac, nie wszyscy wiedza na poczatku o co chodzi i nie maja szans na strzal w dziesiatke
"Każdy użytkownik może podczas plebiscytu zamieścić max . 3 projekty ."
dajcie zyc grabarzom
lila
Kontakt:

fobiak a jak ktoś wkleil teraz trzy i sobie poszedl , przyjdzie na ogloszenie wynikow, sie dowie ze mogl wiecej i nazwie mnie oszustka i powie ze w ogole co to ma znaczyc ...
a w regulaminie pisze ze powinno symbolizowac erekcjato,
podalam nawet linki do jego definicji wiec strzelic moze nie w 10 ale gdzies tam mozna
no nie wiem co robic , w sumie dopiero 2 dzien przedstawiania prac ..
chyba zeby Halina wyslala do wszystkich uzytkownikow informacje o zmianie tego punktu...ale nie wiem czy tak sie powinno zrobic ...
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

no nie wiem bo juz zapomnialem
jak do tej chwili to nie ma tak duzo prac i ci ktorzy wkleili swoje pewnie maja potencjal ale nie wiedza dokladnie co jest grane, przeciez to sa graficy co oni moga wiedziec o erekcjato jesli my sami czesto mamy problemy, mi odpala co dziesiate to i grafik powinien miec takie same szanse, a moze nawet nieograniczone
oni sie dopiero dowiedza nad czym maja sie koncentrowac jesli wytkniemy im ich bledy

a co popitolic sobie nie wolno?
dajcie zyc grabarzom
cebreiro

może wysłać maile po prostu do tych co zamieścili,
szczególnie, że ich mało jest narazie.
i zamieścić w widocznym miejscu info, że moze być więcej...
Zablokowany