Gadaj coś do mnie !!!! (3)
Moderatorzy: Boob, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Gadaj coś do mnie !!!! (3)
viewtopic.php?t=9060&sid=38fcf162d98e3f ... 5af1aa3650
nie wiem o czym piszesz bo jestem oderwany od realiow juz prawie od 5 lat nie chodze na spacery i nie widuje takich dziewczyn, przeciez mozesz wlaczyc tv i przekonac sie, ze mamy elite, ktora nas wspomaga. z kghm sztygarzy otrzymuja 2,8 tys. plz. emerytury, ci od milionow to sie dzisiaj nazywaja managerzy. wcale nie uwazam, ze w polsce jest zle a moze nawet jest za dobrze, dlatego mlodym sie to juz znudzilo i wola sobie posiedziec na zmywakach, czyz to nie piekne, potesknic sobie za krajem
do konca zycia
nie wiem o czym piszesz bo jestem oderwany od realiow juz prawie od 5 lat nie chodze na spacery i nie widuje takich dziewczyn, przeciez mozesz wlaczyc tv i przekonac sie, ze mamy elite, ktora nas wspomaga. z kghm sztygarzy otrzymuja 2,8 tys. plz. emerytury, ci od milionow to sie dzisiaj nazywaja managerzy. wcale nie uwazam, ze w polsce jest zle a moze nawet jest za dobrze, dlatego mlodym sie to juz znudzilo i wola sobie posiedziec na zmywakach, czyz to nie piekne, potesknic sobie za krajem
do konca zycia
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, uwielbiam Cię !!! Doprawdy, pomagasz mi, rozweselasz trochę, a jak byśmy się spotkali i napili wódki, to moja radość byłaby bezgraniczna.
ps. A teraz czas na mantrę.
ps2. Kiedy i gdzie?
ps3. No dobra, nie męcz się.
ps4. Nigdy i nigdzie
nie będziemy kochać się
ps5. Fobiak, przeżyję, nie martw się, nie miej wyrzutów sumienia
czy żal mi Cię?
ps6. Tak, żal.
ps7. Teraz poważnie, kiedy spierdoliłeś z kraju?
ps. A teraz czas na mantrę.
ps2. Kiedy i gdzie?
ps3. No dobra, nie męcz się.
ps4. Nigdy i nigdzie
nie będziemy kochać się
ps5. Fobiak, przeżyję, nie martw się, nie miej wyrzutów sumienia
czy żal mi Cię?
ps6. Tak, żal.
ps7. Teraz poważnie, kiedy spierdoliłeś z kraju?
Fobiak, nie wiem, a co?, z miłości do kraju go opuściłeś?
ps. Było Ci za dobrze? Tak jak tym na zmywaku?
[ Dodano: 2010-04-18, 20:11 ]
ps2. No tak! Mogłeś mieć jeszcze eksmisję.
[ Dodano: 2010-04-18, 20:13 ]
ps3. Tylko nie myśl sobie, broń boże, że mam do Ciebie jakieś pretensje. Nie mam żadnych. Po prostu chcę wiedzieć jak było w Twoim przypadku.
ps. Było Ci za dobrze? Tak jak tym na zmywaku?
[ Dodano: 2010-04-18, 20:11 ]
ps2. No tak! Mogłeś mieć jeszcze eksmisję.
[ Dodano: 2010-04-18, 20:13 ]
ps3. Tylko nie myśl sobie, broń boże, że mam do Ciebie jakieś pretensje. Nie mam żadnych. Po prostu chcę wiedzieć jak było w Twoim przypadku.
- fobiak
- Kontakt:
a wiesz, ze nie wiem juz jak to sie stalo
byc moze mi cos odbilo
albo ktos mnie nastraszyl i musialem spierdalac
nie nadaje sie do walki z poetami
bo jak zobaczylem fotke takie biedrzyckiego czy winiarskiego
to zaczalem sie trzasc ze strachu
jednym slowem chuj wie jak sie tutaj znalazlem i dlaczego
z glodu nie, bo nie mieszkalem na litwie
mysle, ze dla pieniedzy sie sprzedalem
chcialem zostac milonerem
i szpanowac w galeriach
byc moze mi cos odbilo
albo ktos mnie nastraszyl i musialem spierdalac
nie nadaje sie do walki z poetami
bo jak zobaczylem fotke takie biedrzyckiego czy winiarskiego
to zaczalem sie trzasc ze strachu
jednym slowem chuj wie jak sie tutaj znalazlem i dlaczego
z glodu nie, bo nie mieszkalem na litwie
mysle, ze dla pieniedzy sie sprzedalem
chcialem zostac milonerem
i szpanowac w galeriach
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, komuniści też wierzyli, że zbudują
komunizm
[ Dodano: 2010-04-19, 09:30 ]
ps. Nie wiedzieli co to, a budowali, w oparciu o
intelekt
a nie
rozum
ps2. Bardzo ważne, jedno z ważniejszych kantowskich rozróżnień; rozum i intelekt.
ps3. W rozumie, odnajduję element wiary.
ps4. Dlatego też Hegel włącza religię w obręb rozumu. I słusznie. Bardzo słusznie. To najpierwotniejsza, najbardziej podstawowa z jego forma (rozumu).
komunizm
[ Dodano: 2010-04-19, 09:30 ]
ps. Nie wiedzieli co to, a budowali, w oparciu o
intelekt
a nie
rozum
ps2. Bardzo ważne, jedno z ważniejszych kantowskich rozróżnień; rozum i intelekt.
ps3. W rozumie, odnajduję element wiary.
ps4. Dlatego też Hegel włącza religię w obręb rozumu. I słusznie. Bardzo słusznie. To najpierwotniejsza, najbardziej podstawowa z jego forma (rozumu).
Fobiak, no oczywiście, że nie.
ps. Religia jest manifestacją, przejawem wiary.
ps2. Przefiltrowana wiara, przez wiele różniastych czynników, od klimatu poczynając, a na intelekcie kończąc daje różnie zabarwione konkretne religie.
ps3. Upraszczając, mógłbym powiedzieć, że element wiary, to transcendentalna struktura, podobnie jak sztuka, nauka, coś jak zespół apriorycznych form kulturowych u Cassirera.
ps. Religia jest manifestacją, przejawem wiary.
ps2. Przefiltrowana wiara, przez wiele różniastych czynników, od klimatu poczynając, a na intelekcie kończąc daje różnie zabarwione konkretne religie.
ps3. Upraszczając, mógłbym powiedzieć, że element wiary, to transcendentalna struktura, podobnie jak sztuka, nauka, coś jak zespół apriorycznych form kulturowych u Cassirera.
Absolutnie się nie zgadzam. Materialisto.
ps. Zjawiska pogodowe pobudzają i owszem, ale nie są przyczyną powstawania wiary, a później religii.
ps2. Chyba jestem idealistą.
ps3. Nie jesteśmy niezapisaną tablicą. Mamy w sobie wszystko. W sensie źródła.
ps4. Wszystko jest w nas zapisane. Wszystko w sensie struktur. Jestem natywistą, chyba.
ps. Zjawiska pogodowe pobudzają i owszem, ale nie są przyczyną powstawania wiary, a później religii.
ps2. Chyba jestem idealistą.
ps3. Nie jesteśmy niezapisaną tablicą. Mamy w sobie wszystko. W sensie źródła.
ps4. Wszystko jest w nas zapisane. Wszystko w sensie struktur. Jestem natywistą, chyba.
- fobiak
- Kontakt:
tak jest zapisanewwww pisze:ps4. Wszystko jest w nas zapisane.
tylko nie pitrafimy tego odczytac
nie znajac jezyka
a to, to jest to samo co wyzejwwww pisze:ps3. Nie jesteśmy niezapisaną tablicą. Mamy w sobie wszystko. W sensie źródła.
nie jestem sekundantem w pojedynku platon contra john locke
we mnie np nic nie jest zapisane jeszcze
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, tak masz racje, ja również po napisaniu swego postu przypomniałem sobie o Schellingu, który mówił, że należałoby wyjść poza takie proste opozycje, materia-duch, idealizm-materializm, itd.
ps. I znów Hegel się kłania w pas uniżenie.
ps2. Duch, jest wtedy tylko i wyłącznie duchem, gdy się zmaterializuje, przejawi.
ps3. W jaki sposób materializuje się więc współczesny, polski duch?
ps4. A to ci dopiero zagadka?!
ps. I znów Hegel się kłania w pas uniżenie.
ps2. Duch, jest wtedy tylko i wyłącznie duchem, gdy się zmaterializuje, przejawi.
ps3. W jaki sposób materializuje się więc współczesny, polski duch?
ps4. A to ci dopiero zagadka?!
- fobiak
- Kontakt:
pisalem o twojej nicosci
ktora dla mnie nie istnieje
[ Dodano: 2010-04-19, 14:41 ]
nie zgadzam sie z tym ze wszystko musi sie materializowac po to aby zaistniec
[ Dodano: 2010-04-19, 14:42 ]
nicosc dla ciebie jest materialna?
[ Dodano: 2010-04-19, 14:43 ]
walcze z tym od lat aby pojecie "nic" wywalic ze slownikow
ktora dla mnie nie istnieje
[ Dodano: 2010-04-19, 14:41 ]
nie zgadzam sie z tym ze wszystko musi sie materializowac po to aby zaistniec
[ Dodano: 2010-04-19, 14:42 ]
nicosc dla ciebie jest materialna?
[ Dodano: 2010-04-19, 14:43 ]
walcze z tym od lat aby pojecie "nic" wywalic ze slownikow
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, Nicość Istnieje i tyle mogę Ci powiedzieć.
ps. To znakiem tego, wierzysz, że po śmierci będziesz istnieć?
[ Dodano: 2010-04-19, 15:04 ]
ps2. Nie powiedziałem nigdzie, że duch człowieczy jest materialny, bądź niematerialny.
ps3. Tego nie wiem.
ps4. Pisałem tylko, że jest duchem, o ile się przejawi.
ps. To znakiem tego, wierzysz, że po śmierci będziesz istnieć?
[ Dodano: 2010-04-19, 15:04 ]
ps2. Nie powiedziałem nigdzie, że duch człowieczy jest materialny, bądź niematerialny.
ps3. Tego nie wiem.
ps4. Pisałem tylko, że jest duchem, o ile się przejawi.
- fobiak
- Kontakt:
no wszystko co widoczne jest materialnewwww pisze:ps4. Pisałem tylko, że jest duchem, o ile się przejawi.
a nad tym to sie jeszcze nie zastanawialemwwww pisze:ps. To znakiem tego, wierzysz, że po śmierci będziesz istnieć?
ciekawe pytanie
wydaje mi sie, ze dosc sie juz naistnialem
raczej nie mam checi umierac po to aby dalej zyc
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, Kanta nigdy, przenigdy, zanigdy, nie kopnę.
ps. Mówię poważnie, kocham go.
ps2. Dawno go nie czytałem, bardzo dawno.
ps3. Największym (chciałem powiedzieć polskim filozofem był) ale niestety kurwa !!!! nie mogę !!!!!!
ps4. Fobiak, jaką Polacy wypracowali sobie filozofijkę? Bo powiem szczerze, że nie wiem.
ps. Mówię poważnie, kocham go.
ps2. Dawno go nie czytałem, bardzo dawno.
ps3. Największym (chciałem powiedzieć polskim filozofem był) ale niestety kurwa !!!! nie mogę !!!!!!
ps4. Fobiak, jaką Polacy wypracowali sobie filozofijkę? Bo powiem szczerze, że nie wiem.
Fobiak, na myśl przychodzi mi jedynie szkoła lwowsko-warszawska.
ps. Czy to właśnie Polacy z tej właśnie szkółki rozpracowali Enigmę, bo nie sprawdzałem.
[ Dodano: 2010-04-21, 15:12 ]
ps2. I jeszcze jedno. Jakiś czas temu czytałem, (tylko przez wstęp przebrnąłem) Byt i myśl, L. Nowaka.
ps3. Nie wiem co to ma wspólnego z jakąkolwiek filozofią, ale wstęp był interesujący.
ps4. Zainteresowało mnie bowiem istnienie, jak dobrze pamiętam, negatywnych stanów rzeczy.
ps5. Później rozmawiałem trochę na ten i inne tematy z doktorancikiem z kulawego uniwersytetu, o którym kiedyś wspomniałem, i wesz co on mi powiedział, "że tak, to rzeczywiście pasjonujący problem, dlaczego np. nie jestem kawałkiem metalu?, a skoro nim nie jestem, to w jaki sposób ów negatywny stan rzeczy istnieje?" Na co odpowiedziałem, "to zapewne za sprawą języka, takie bzdurne problemy się pojawiają", a on nie!, on dalej swoje!, że to rzeczywiście jest zajebisty problem.
ps6. Fobiak? Czy zdajesz sobie sprawę, że ten człowiek otrzymał doktorat, szacownej tomistycznej uczelni.
ps7. No i teraz przenieśmy, rozszerzmy nieco ten banalny przykładzik, na ciut większą całość, wywleczmy go na tzw. niwkę naszej kochanej Polski.
ps8. Fobiak, czy wyobrażasz sobie, że sobie wyobrażam, że takie mniej więcej mózgi nami rządzą. Co Ty na to?
ps9. Posiadasz tak dużą wyobraźnię? Bo ja, niestety nie
na szczęście
w nieszczęściu
mam Ciebie
ps. Czy to właśnie Polacy z tej właśnie szkółki rozpracowali Enigmę, bo nie sprawdzałem.
[ Dodano: 2010-04-21, 15:12 ]
ps2. I jeszcze jedno. Jakiś czas temu czytałem, (tylko przez wstęp przebrnąłem) Byt i myśl, L. Nowaka.
ps3. Nie wiem co to ma wspólnego z jakąkolwiek filozofią, ale wstęp był interesujący.
ps4. Zainteresowało mnie bowiem istnienie, jak dobrze pamiętam, negatywnych stanów rzeczy.
ps5. Później rozmawiałem trochę na ten i inne tematy z doktorancikiem z kulawego uniwersytetu, o którym kiedyś wspomniałem, i wesz co on mi powiedział, "że tak, to rzeczywiście pasjonujący problem, dlaczego np. nie jestem kawałkiem metalu?, a skoro nim nie jestem, to w jaki sposób ów negatywny stan rzeczy istnieje?" Na co odpowiedziałem, "to zapewne za sprawą języka, takie bzdurne problemy się pojawiają", a on nie!, on dalej swoje!, że to rzeczywiście jest zajebisty problem.
ps6. Fobiak? Czy zdajesz sobie sprawę, że ten człowiek otrzymał doktorat, szacownej tomistycznej uczelni.
ps7. No i teraz przenieśmy, rozszerzmy nieco ten banalny przykładzik, na ciut większą całość, wywleczmy go na tzw. niwkę naszej kochanej Polski.
ps8. Fobiak, czy wyobrażasz sobie, że sobie wyobrażam, że takie mniej więcej mózgi nami rządzą. Co Ty na to?
ps9. Posiadasz tak dużą wyobraźnię? Bo ja, niestety nie
na szczęście
w nieszczęściu
mam Ciebie
- fobiak
- Kontakt:
e tam... swiatem zawsze rzadzili glupki
czy to z racji urodzenia czy z racji strachu przed madrymi wybierano takiego, ktory nie mogl byc madrzejszy od wybierajacych aby nie wiedzial jak im zaszkodzic
madrzy na wiok pieniedzy, ktore zaczely do nich naplywac podczas rzadow glupiego rowniez zglupieli i od tego czasu zaczeli pierdolic glupoty
najpierw sie nauczyli hymnu my chcemy tez kawalek my poganie a pozniej wprowadzili ustawe aby glupkow oglaszac swietymi, jak w kraju zabraklo swietych zaczeli ich importowac z italii a czlowiek tam gdzie byl tam pozostal czyli wszystko jest na swoim miejscu
obluda polega na tym aby wbrew przykazaniom zabijac i do wojska powolywac duchownych aby mieli wszystko na oku
[ Dodano: 2010-04-21, 17:21 ]
doktorat moge ci zalatwic za 3 tys. euro
profesure za 10 tys.
co prawda z jednego z krajow afrykanskich ale jakie to ma znaczenie tam tez sa ludzie
czy to z racji urodzenia czy z racji strachu przed madrymi wybierano takiego, ktory nie mogl byc madrzejszy od wybierajacych aby nie wiedzial jak im zaszkodzic
madrzy na wiok pieniedzy, ktore zaczely do nich naplywac podczas rzadow glupiego rowniez zglupieli i od tego czasu zaczeli pierdolic glupoty
najpierw sie nauczyli hymnu my chcemy tez kawalek my poganie a pozniej wprowadzili ustawe aby glupkow oglaszac swietymi, jak w kraju zabraklo swietych zaczeli ich importowac z italii a czlowiek tam gdzie byl tam pozostal czyli wszystko jest na swoim miejscu
obluda polega na tym aby wbrew przykazaniom zabijac i do wojska powolywac duchownych aby mieli wszystko na oku
[ Dodano: 2010-04-21, 17:21 ]
doktorat moge ci zalatwic za 3 tys. euro
profesure za 10 tys.
co prawda z jednego z krajow afrykanskich ale jakie to ma znaczenie tam tez sa ludzie
dajcie zyc grabarzom