kosmos
Moderator: Gacek
-
- Kontakt:
mniemam ze to kosmos metaforyczny sam jednak chodze z glowa w meteorach i kosmos jest dla mnie prwie namacalny zatem widze to tak
mg³a niebytem
mleczn± dal±
to patrze w gore i widze biale smugi i to tylko w pogodna noc najlepiej gdzies poza miastem zdala od swiatel. droga mleczna ma okolo 100 mln lat swietlnych srednicy, centrum galaktyki znajduje sie w okolicach strzelca, tam tez jest najjasniejsza. w kazdym razie my znajdujemy sie na jej peryferiach, bardzo daleko od centrum
pod¶wietlone w±t³e li¶cie
kosmiczne smieci typu planety, komety, asteroidy, ktore odbijaja swiatlo gwiazdy
podró¿nicy od dnia do dni
w wedrowce wokol slonca pelny rok na ziemi to rok, pelny rok na komecie halleya to 76 lat, na plutonie 248 lat
porywem wiatru
w zagonion± wieczno¶æ
wiatr s³oneczny np powoduje na ziemi powstawanie zorz polarnych a u komet warkocza. generalnie niszczy satelity meteorologiczne
las tylko bez koñca
przeszukuje pocz±tki
i tak juz naciagam wiec jesli zmetaforyzuje las do wszechswiata to nikomu nic sie nie stanie
w nas i poza nami
w mg³y bycie
poniewaz las to kosmos, mgla to droga mleczna, zatem wszystko sie teraz zgadza, ty elu po prostu jestes driad±, ja asteroid± o ksztalcie kartofla
mg³a niebytem
mleczn± dal±
to patrze w gore i widze biale smugi i to tylko w pogodna noc najlepiej gdzies poza miastem zdala od swiatel. droga mleczna ma okolo 100 mln lat swietlnych srednicy, centrum galaktyki znajduje sie w okolicach strzelca, tam tez jest najjasniejsza. w kazdym razie my znajdujemy sie na jej peryferiach, bardzo daleko od centrum
pod¶wietlone w±t³e li¶cie
kosmiczne smieci typu planety, komety, asteroidy, ktore odbijaja swiatlo gwiazdy
podró¿nicy od dnia do dni
w wedrowce wokol slonca pelny rok na ziemi to rok, pelny rok na komecie halleya to 76 lat, na plutonie 248 lat
porywem wiatru
w zagonion± wieczno¶æ
wiatr s³oneczny np powoduje na ziemi powstawanie zorz polarnych a u komet warkocza. generalnie niszczy satelity meteorologiczne
las tylko bez koñca
przeszukuje pocz±tki
i tak juz naciagam wiec jesli zmetaforyzuje las do wszechswiata to nikomu nic sie nie stanie
w nas i poza nami
w mg³y bycie
poniewaz las to kosmos, mgla to droga mleczna, zatem wszystko sie teraz zgadza, ty elu po prostu jestes driad±, ja asteroid± o ksztalcie kartofla
ja widzę tu szumiacy las pod rozgwiezdzonym niebem , ktore wywołują w peelu jakieś refleksje'ulotnosc vs wiecznosc' , jednak ta moze zamierzona sprzeczność;

mgła niebytem
nieco rozmazala mi tych refleksji kierunekelasamluk pisze:w mgły bycie
willy od razu widac ze jest cos w tobie z bozka milosciwilly_the_lost pisze: ja asteroidą o ksztalcie kartofla

- Książę Półkrwi
- Kontakt:
-
- Kontakt: