dlaczego...

Moderatorzy: Boob, Wojciech Graca, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek

Awatar użytkownika
Gacek
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times
Kontakt:

dlaczego...

Post autor: Gacek »

Dlaczego ?

1. Dlaczego, mimo zapowiedzi, że nie będę brał udziału w tym bałaganie ( mam na myśli „księżycowe” jury i sposób głosowania ), jednak zamieściłem (według mnie) przynajmniej 4-ry utwory mieszczące się w definicji erekcjato ?
- Otóż dlatego, że pisanie „do szuflady” nie sprawia mi przyjemności, a jeżeli to co piszę, choć jedna osoba doceni, będzie dostateczną nagrodą dla mnie, że pisanie erekcjato ma sens.
1. Dlaczego uważałem ( i dalej tak uważam), że (wymyślone) przez fobiaka sposób głosowania i jury, mija się z celem i z obiektywizmem ?
- Otóż dlatego, że jury powinno być dobrowolne, a nie „z łapanki” i nie może być tak, że juror sam jest autorem prac konkursowych i oceniającym innych jurorów, którzy się znają ( jak łyse konie ) i jak to w życiu bywa, (niektórzy) sympatyzują ze sobą (dając wyraz w komentarzach, które aż biją po oczach), a z których płynie rzeka miodu, a które to sympatie ( często ) przekładają się na końcowy wynik głosowania.
3. Dlaczego ustalono (moim zdaniem) idiotyczną jedną minutę na oddanie głosu ?
- Otóż, jak praktyka pokazuje, nie każdy jest tak sprawny (komputery i klawiatury też), że mimo najszczerszych chęci, zdarzają się pomyłki (za wcześnie, za późno) w oddanych głosach – fobiakowi też i oddany głos jest nieważny.
4. Dlaczego, niektórzy choćby napisali super erekcjato, to i tak nigdy nie dostaną od niektórych członków jury głosu ?
- Otóż dlatego, że jak już wspomniałem, niektórzy autorzy (zwłaszcza nowi), są (przeważnie) wycinani przez starych wyjadaczy, jako potencjalni konkurenci , a niektórzy są pomijani z uwagi na animozje, czy osobiste urazy.
5. Dlaczego fobiak kurczowo trzyma się (od lat) skostniałego regulaminu (jeżeli chodzi o jury, czy przysłowiową jedną minutę) ?
- A o to należy zapytać już samego fobiaka, a jak znam życie – jego odpowiedź i tak nic, a nic nie zmieni.
Trwaj chwilo, trwaj…
A tak nawiasem mówiąc, według mnie, nuel napisała fajne erekcjato – około katolickie wpierdol erekcjato przy niedzieli, czego dałem wyraz w komentarzu (socjeta też). – Gratulacje!
P.S.
Jak się okazuje, są jeszcze osoby, które mimo, że nie wzbudzam u nich sympatii, czy żadnych uczuć, potrafili wznieść się na wyżyny obiektywizmu i docenili moje utwory, uznając je za erekcjato.
Boob – grunt to rodzinka erekcjato
Wojciech Graca, borowik– niewdzięczna erekcjato
nuel – oddanie erekcjato
fobiak– czarodziej erekcjato
Dziękuję !
Co nie zmienia faktu, że dopóki fobiak nie zmieni regulaminu, to żółta stronka, będzie miała jednorazowych erekcjatorów, którzy pojawią się raz do roku (w lipcu), a erekcjato będzie w stanie stagnacji.
No to jeździjmy dalej maluchem! Kto bogatemu zabroni…
ziutek
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

dlaczego...

Post autor: ziutek »

Gacku no to teraz wylazł z ciebie wstrętny komunista. Jak chcesz to za kare, będę ci pisał ładne komentarze przez trzy miesiące, chyba że dostane apopleksji, albo wpadnie na mój trop zmotoryzowany oddział redaktora Michalkiewicza. Dostałeś ode mnie łapkę za numer z papugą i nawet napisałem ci w komentarzu że dobre, z tym że nie erekcjato. Papuga była tak oczywista że paradoksalnie mniej oczywista była by tam baba w tej klatce. Bardzo ładnie rymujesz sam jestem fanem i użytkownikiem tej formy - napisz jakiegoś rapa zamiast elaboratu o niesprawiedliwości.
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

dlaczego...

ziutek,
Dzięki za komentarz za papugę.
Z tego co pamiętam, to i obłoczek jeden z moich utworów przypadl do gustu, zostawiając komentarz, że fajne....
Ja tutaj wymieniłem jedynie nicki, które uznały te 4-ry utwory za erekcjato. Sam widzisz, że u Ciebie się nie załapałem na ere....
To nie jest żaden elaborat o niesprawiedliwości, tylko moja opinia o wyborze jury, ich uczestnictwu, a równocześnie głosowaniu oraz na niejednoznacznych zasadach regulaminu, które pozwalają naciągać punktację znajomkom.
P.S.
Ja w 2008 roku zamieściłem tutaj swoją rymowankę pt: "Słuchaj cap - to jest rap".
viewtopic.php?f=11&t=5435&p=59702&hilit=o+rapie#p59702
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

dlaczego...

*Obłoczek*
Has thanked: 7 times
Been thanked: 44 times
Kontakt:

dlaczego...

Post autor: *Obłoczek* »

Dla mnie również sposób oddawania głosu przez minutę jest nie zrozumiały.
Też myślę że tu wiele znaczeń mają znajomości.
Bardzo mi się podobają Twoje prace Gacku i jak dla mnie to Ty powinieneś zostać laureatem.
Ja nawet nie zostałam debiutantem, trudno.
Ale nie podcina mi to skrzydeł.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

dlaczego...

Obłoczek
Ja kiedyś proponowałem, żeby to fobiak jako założyciel, właściciel, sponsor i znawca erekcjato. oceniał jednoosobowo prace konkursowe i wtedy problem głosowania by zniknął.
Albo, comiesięczne trwanie konkursu na najlepsze erekcjato z nagrodą rzeczową za symboliczną kwotę (np: równowartość 50 EUR)
Ale moja propozycja nie znalazła uznania i dalej jest jak jest....
Pozdrawiam :-D
*Obłoczek*
Has thanked: 7 times
Been thanked: 44 times
Kontakt:

dlaczego...

Post autor: *Obłoczek* »

Gdyby taki konkurs był co miesiąc może przybyło by wtedy więcej zainteresowanych erekcjato jak i innymi kategoriami.
A czy w innych kategoriach na tej stronie też są organizowane konkursy?
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 2 times
Kontakt:

dlaczego...

Post autor: fobiak »

odniose sie do niektorych terminow
"dlaczego" jest pojeciem dla dzieci, one moga go uzywac bo nie wiedza, czlowiek dojrzaly zna odpowiedzi i nie musi sie pytac, chyba, ze zdziecinnial,
zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz, to po co sie pytasz ponownie.

obiektywizm nie ma tu nic do szukania bo jurorzy oddaja glos subiektywnie, czyli rozwalaja twa, ktore tu wciskasz

jedna minuta jest po to abys nie zdadzyl zaglosowac po przeczytaniu juz oddabych glosow

nie masz zadnego prawa krytykowac jurorow, ktorzy nie glosowali na nuel, bo sam na nia nie glosowales

nie bylo super erekcjato, ktore by uszlo nam przed nosem

corocznie czepiasz sie chuj wie czego, dawno tobie napisalem, ze nic nie bede zmienial. pozwalam tpbie na orgnizowanie miesiecznych konkursow erekcjato, nagrody nie musza byc pieniezne, moze byc kawa lub ruchanko, z nagroda kawowa chetnie wzme udtzial.

twoje wymienione utwory stawiaja wiele pytan, dlatego niie ma zgodnosci, wg ciebie obiektywnosci, kadzy juror glosowal na inne, boobek cie kocha i zawsze bedzie na ciebie glosowal, chocbyc napisal tren czy ode
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

dlaczego...

fobiak pisze: 2024-08-03, 19:16 nie masz zadnego prawa krytykowac jurorow, ktorzy nie glosowali na nuel, bo sam na nia nie glosowales
fobiak, albo załóż sobie okulary, albo czytaj ze ze zrozumieniem i nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałem.
A napisałem dokłdnie tak:
"A tak nawiasem mówiąc, według mnie, nuel napisała fajne erekcjato – około katolickie wpierdol erekcjato przy niedzieli, czego dałem wyraz w komentarzu (socjeta też). – Gratulacje!"
Gdzie tutaj jest krytyka jurorów, którzy nie głosowali na nuel?
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

dlaczego...

Gacek pisze: 2024-08-03, 19:46 "A tak nawiasem mówiąc, według mnie, nuel napisała fajne erekcjato
a do kogo to jest przytyk jak nie do jury. co chciales przez to osiagnac, kazdy z nas czytal twoj komentarz i dobrze o tym wiesz, to widac na liczniku ilosci otwarc..
no nie napisales ale insynuacja to to samo. nuel nic nie daje twoj komentarz ale moglo dac twoje glosowanie.
mogles tego nie ruszac ale jak juz ruszyles to nie przeekonuj mnie, ze twoj komentarz mial jakiekolwiek znaczenie dla kogos na tym portalu, bo byl za cienki.
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

dlaczego...

Dlaczego ?
- Zadawałem pytania, które prawdopodobnie dostałbym, więc uprzedzając fakty, odpowiedziałem na nie…
- Dlatego….

fobiak, a teraz pytanie do Ciebie.
- Dlaczego, wybierasz z kontekstu mojego posta tylko wygodne dla Ciebie zdania (słowa), lub wmawiasz mi, że coś czego nie napisałem ?
To jest insynuacja i przytyk do jury, jeżeli wyraziłem swoją opinię, że ktoś napisał fajne erekcjato ?
Czy to jest fer z Twojej strony?
- Dlaczego odpowiedziałeś (znam odpowiedź od lat) tylko o 1 minucie?
- A dlaczego nie ustosunkowałeś się do pytania o jury ?
Pytanie o jury w pkt. 5 brzmiało:

… „ 5. Dlaczego fobiak kurczowo trzyma się (od lat) skostniałego regulaminu (jeżeli chodzi o jury…)”

Oto skład jury, który Ty ustaliłeś, a w nim figurują osoby, które od lat nie są związane z tym portalem:

lila, olga, Boob, Wojciech Graca, anty-czka, dean, Gacek, pokusa, remik, z tlumu, jaskir, caroll, andreas43, nuel, anna, Margot, m_r, cebreiro, JoViSkA, stachu, wre..., sonia, Jergo, endorfina, borowik, arthelemy, nanie, I Nakarmi Nas A, Velur, Selim, SzaryWilk, Książę Półkrwi, Troy, tachicom, Seilla, fobiak

Czy nie przyszło Ci do głowy, żeby choć raz na 3 lata uaktualnić listę jurorów?
Być może (oby nie!), niektóre wymienione osoby w jury, dawno już nie żyją ?
Powiedz uczciwie i wymień z tego składu nicki, które w ciągu trzech lat w jakikolwiek sposób zaznaczyły swoją obecność na www.erekcjato.eu , nie mówiąc już o uczestnictwie w samym głosowaniu…
Mnie wychodzi, że jest to około 10 %

Już kiedyś o tym wspomniałem, ale powtórzę raz jeszcze;
- Nie mam zamiaru udowadniać, że nie jestem wielbłądem, a kopanie się z koniem nie ma sensu.
Tak, czy siak – Pozdrawiam i życzę powodzenia
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

dlaczego...

jestes jurorem, erekcjato skomentowales oodczas konkursu. w tym poscie komentujesz po raz drugi (ktotko po glosowaniu) to samo erekcjato. to znaczy, ze ten tekst jest adresowany do jury, ktoremu zarzucasz albo slepote albo dzialnie na twoja szkode, bo nie spelnilo twoich oczekiwan.
nie wywijesz xie z tego, pomimo tego, ze jestes sprytny.
komentuje to co mi sie rzuca w oczy i mnie razi.

na liscie jury sa laureaci konkursow lub zasluzeni uzytkownicy portalu, ktorzy sie zasluzyli w rozwoju. nikt nie posiada wiekszej wiedzy o erekcjato niz oni i dlatego maja swoje miejsce na liscie.
skad masz ta wiedze, ze oni nie sa obecni na portalu albo, ze nie zyja?

nie odpowiadaj bo wiecej nie mam nic do dodania i szkoda mi dnia.
ODPOWIEDZ