impresja
Moderator: Gacek
impresja
cztery chaty stoją
idą sianokosy
pachną krowie placki
grzyby oraz wrzosy
świnia kwiczy w rzeźni
będzie wołowina
kupię z niej kiełbasę
pójdę z nią do kina
cztery chaty stoją
wiatr hula w opłotkach
idą sianokosy
pachną krowie placki
grzyby oraz wrzosy
świnia kwiczy w rzeźni
będzie wołowina
kupię z niej kiełbasę
pójdę z nią do kina
cztery chaty stoją
wiatr hula w opłotkach
po glebszym zastanowieniu doszlam do nietuzinkowego wniosku iz miejskie realia zbytnio tu zaburzają atmosferę sielanki wobec czego zmieniam zwrotkę na;
świnia kwiczy w rzeźni
będzie cielęcina
zrobię z niej kiełbasę
zjedzie się rodzina
z drugiej jednak strony choc robienie kielbasy jest bardzo wiejskie to jednak noszenie jej do kina ,choc w innym znaczeniu, tez, wiec pozostawiam to szanownemu czytelnikowi do wyboru
świnia kwiczy w rzeźni
będzie cielęcina
zrobię z niej kiełbasę
zjedzie się rodzina
z drugiej jednak strony choc robienie kielbasy jest bardzo wiejskie to jednak noszenie jej do kina ,choc w innym znaczeniu, tez, wiec pozostawiam to szanownemu czytelnikowi do wyboru
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
- Kontakt:
dean nie zgrywaj suchara nie wierze ze zwracasz uwagę na serio : P najwyraźniej nie zauważyłeś jednak też subtelnego faktu iż sianokosy rozpoczynają się z początkiem lata a wrzosy i grzyby pachną jesienią , patroszyłam kurę , robiłam kaszanke , ale czy błahaiku musi być poprawne , wojciech w krakowskim kredensie można znaleźć prawdziwą
lilka nie wiem co ci napisali ale nie czytaj. strasznie na ciebie leca i napewno klamia. cos ty dziubdzius za ludowy wierszyk przypierdolila? wogle nie eiem o co chodzi ale w lowickiej sukni mnie nie krecisz. z trzeciej strony rozumie ze czasem se trzeba pierdolnac betonik. sam tak mam.
poznaj stachu po zapachu