Jestem ci wdzięczny

poezja rymowana, wolny wiersz, nierymowana, oda, sonety, treny hymny itp.

Moderator: Gacek

milkar

Jestem ci wdzięczny

Post autor: milkar »

Jestem ci wdzięczny moja miła,
Za ranny uśmiech na twej twarzy,
Za twe spojrzenie wyważone,
Którym czasami mnie obdarzysz.

Jestem ci wdzięczny moja miła,
Â?e zaistniałaś w moim świecie,
Â?e cicho weszłaś w jego wnętrze
I, że odeszłaś z niego skrycie.

Jestem ci wdzięczny za rozmowy,
Które jak balsam mnie koiły,
Były nektarem mego serca,
Ambrozją duszy mojej były.

Jestem ci wdzięczny za istnienie,
Za ciche bycie na tej ziemi...
Odeszłaś? Bzdura. Ciągle jesteś!
Twoje zniknięcie nic nie zmieni.
cahl

Post autor: cahl »

Milkar... rozbawił mnie Twój wiersz. Podmiot liryczny mysli w sposób bardzo infantylny, młodzieńczo naiwny i zgubny. A ta "Bzdura" jest tego zwieńczeniem. Poza tym sam wiersz, zachowując z pewnością okreslony schematyczny układ, jest w pewnym sensie jak rymowanka o wiośnie w książeczce dla pierwszoklasisty (tyle, że o uczuciu, którego z pewnością nie rozumie). A czy Ty rozumiesz to uczucie?
milkar

cahl pisze:Milkar... rozbawił mnie Twój wiersz. Podmiot liryczny mysli w sposób bardzo infantylny, młodzieńczo naiwny i zgubny. A ta "Bzdura" jest tego zwieńczeniem. Poza tym sam wiersz, zachowując z pewnością okreslony schematyczny układ, jest w pewnym sensie jak rymowanka o wiośnie w książeczce dla pierwszoklasisty (tyle, że o uczuciu, którego z pewnością nie rozumie). A czy Ty rozumiesz to uczucie?
ja jeszcze sie tak naprawdę nie zakochałem, co najwyżej lubiłem jakąś kolezanke- mam dopiero 12 lat i jeszcze mi daleko do poważnych spraw...jednak ogladam telewizor i widzę tam filmy o miłosci i na ich przykładzie napisałem ten wiersz :oops:
cahl

Ojj... :-) słodki młodzieniec. Nie wiedziłam, że masz dopiero 12 lat :-) Przepraszam, nie będę CI więcej robić tego typu uwag.

Słodkie maleństwo.
milkar

cahl pisze:Ojj... :-) słodki młodzieniec. Nie wiedziłam, że masz dopiero 12 lat :-) Przepraszam, nie będę CI więcej robić tego typu uwag.

Słodkie maleństwo.
Nie jestem mały, mam już 169m centymetrów :!:

[ Dodano: 2006-12-15, 09:46 ]
i jeszcze rosnę- bedę miał chyba w przyszłosci 176 cm
cahl

:-) słodki jesteś
milkar

cahl pisze::-) słodki jesteś

dlaczego mnie traktujesz jak malutkie dziecko, przecież jestem dorosły - niedługo kończę gimnazjum
cahl

Widzisz milkar... chlopcy w Twoim wieku wywołują we mnie okreslone uczucia, zwłaszcza jeżeli zachowują się jak dorośli, są bardziej inteligentni od swoich równiesników, mają nietypowe zainteresowania. Takimi "zjawiskami" (bo mężczyźni w tym wieku podchodzą dla mnie do rangi niezwykłego zjawiska) mozna się fascynowac i zatracać. Jeżeli nie chcesz, żebym zwracała się do Ciebie w opiekuńczy sposób, używając wielu zdrobnień, to ok. Nie napiszę więcej, "maleństwo" - masz rację, jestes nawet wyższy ode mnie. :-)
milkar

cahl pisze:Widzisz milkar... chlopcy w Twoim wieku wywołują we mnie okreslone uczucia, zwłaszcza jeżeli zachowują się jak dorośli, są bardziej inteligentni od swoich równiesników, mają nietypowe zainteresowania. Takimi "zjawiskami" (bo mężczyźni w tym wieku podchodzą dla mnie do rangi niezwykłego zjawiska) mozna się fascynowac i zatracać. Jeżeli nie chcesz, żebym zwracała się do Ciebie w opiekuńczy sposób, używając wielu zdrobnień, to ok. Nie napiszę więcej, "maleństwo" - masz rację, jestes nawet wyższy ode mnie. :-)
czuję się jak dorosły i chcę być traktowany jak dorosły. Niedawno opracowałem system udrażniania za pomocą magnetyzerów. instalacji wodnej domowej- wszyscy starsi się łapali za głowę , ze coś takiego można zaproponować w domowych warunkach.
dean

Post autor: dean »

czy Wy się "macie ku sobie"? :mrgreen:
milkar

dean pisze:czy Wy się "macie ku sobie"? :mrgreen:
co to znaczy ku sobie? ja nawet nie wiem czy osoba która ze mna rozmawia to kobieta czy tez men :mrgreen: :oops:
dean

Post autor: dean »

z Twej wypowiedzi wynika, że jednak wiesz co to znaczy "mieć się ku sobie" :-D
to ja Cię uświadomię... cahl to ponętna kobietka :->
milkar

dean pisze:z Twej wypowiedzi wynika, że jednak wiesz co to znaczy "mieć się ku sobie" :-D :!:
to ja Cię uświadomię... cahl to ponętna kobietka :->
:!: :!: :!: rozumiem , ze to dziewczyna :idea: jestem podniecony :oops: mnie też niczego nie brakuje :lol: :oops:
cahl

Wypraszam sobie...

dean, on ma dopiero 12 lat!!
milkar

cahl pisze:Wypraszam sobie...

dean, on ma dopiero 12 lat!!
trudno :-( jednak jestem mężczyzną w każdym calu ;-) lata sie nie liczą, lecz "dopasowanie anatomiczne :oops: "
cahl

skąd Ty możesz wiedziec takie rzeczy milkar?
milkar

cahl pisze:skąd Ty możesz wiedziec takie rzeczy milkar?

podglądałem mamusię i tatusia :oops:
cahl

Niebezpieczne gry i zabawy.

Milkar - nie lubię takich podchodów.
milkar

cahl pisze:Niebezpieczne gry i zabawy.

Milkar - nie lubię takich podchodów.

nie rozumiem dlaczego, aby zobaczyc musiałem się cicho skradać :idea:
cahl

czuję się oszukana.
olga

Post autor: olga »

8-) paradoksalnie, czasami odejscie kogos, na kim nam zalezalo (a przynajmniej tak nam sie wydawalo), koniec koncow okazuje sie oddana nam przysluga.
milkar

olga pisze:8-) paradoksalnie, czasami odejscie kogos, na kim nam zalezalo (a przynajmniej tak nam sie wydawalo), koniec koncow okazuje sie oddana nam przysluga.

i tak jest z peelem
ODPOWIEDZ