Listopad
Moderator: Margot
-
pieszczotka
-
pieszczotka
W listopadzie liść w opadzie.
Ku ziemi.
W sierpniu zboże się ściele
Pod kosy.
W kwietniu kwiatów wybuch
Ku niebu.
W styczniu borsuki w śnie
O lecie.
W grudniu wrony się tulą
Do siebie
...
można by tak bez końca
jak dla mnie obraz w pierwszym wersie jest statyczny i suchy nie wnosi nic i nie wywołuje żadnych refleksji to ze w listopadzie spadają liscie to nic odkrywczego a ubieranie tego w jakąs specjalną formę chyba traci sens
ten wers mi sie podoba z całości :
Ku ziemi.
W sierpniu zboże się ściele
Pod kosy.
W kwietniu kwiatów wybuch
Ku niebu.
W styczniu borsuki w śnie
O lecie.
W grudniu wrony się tulą
Do siebie
...
można by tak bez końca
jak dla mnie obraz w pierwszym wersie jest statyczny i suchy nie wnosi nic i nie wywołuje żadnych refleksji to ze w listopadzie spadają liscie to nic odkrywczego a ubieranie tego w jakąs specjalną formę chyba traci sens
ten wers mi sie podoba z całości :
jest od ciebie , szczery , na bazie niego mozna by cos dalej zbudowacpieszczotka pisze: Drżące i zimne,
Melancholijnie powietrze ręką zagarniam.
Do siebie
-
pieszczotka
W listopadzie liść w opadzie.
Listopad to moja ulubiona pora roku ze względu na melancholię, która mnie wówczas dopada. Jest cicho i sennie. Opad jednym kojarzy się ze spadkiem ciśnienia tętniczego, czyli właśnie sennością, drugim kojarzyć się może z penisem bez erekcji. Mnie się jakoś kojarzy z tym pierwszym.
Ku ziemi.
Jak najniżej
Szemranie senne,
Jesienne.
Drżące i zimne,
Do siebie.
Listopad to moja ulubiona pora roku ze względu na melancholię, która mnie wówczas dopada. Jest cicho i sennie. Opad jednym kojarzy się ze spadkiem ciśnienia tętniczego, czyli właśnie sennością, drugim kojarzyć się może z penisem bez erekcji. Mnie się jakoś kojarzy z tym pierwszym.
Ku ziemi.
Jak najniżej
Szemranie senne,
Jesienne.
Drżące i zimne,
Do siebie.