libreciato echające
libreciato echające
[center]ech "bo ja jestem
proszę pana na zakręcie"
bardzo smutno westchnę
echy mają wzięcie
echnę sobie mocno............wiosna dziś przygnębia........nic nie pozostaje
choć to nie pomoże...........lato też nie cieszy................tylko siąść i echać
bo na moje oko................myśl o zimie zziębia.............choć to nic nie daje
nog dziś nie rozłożę..........a jesień mnie peszy..............i marna pociecha
ech zapomnieć o tym
że dupa wciąż tyje
chyba z tej rozpaczy
w trupa się upiję
uryną[/center]
proszę pana na zakręcie"
bardzo smutno westchnę
echy mają wzięcie
echnę sobie mocno............wiosna dziś przygnębia........nic nie pozostaje
choć to nie pomoże...........lato też nie cieszy................tylko siąść i echać
bo na moje oko................myśl o zimie zziębia.............choć to nic nie daje
nog dziś nie rozłożę..........a jesień mnie peszy..............i marna pociecha
ech zapomnieć o tym
że dupa wciąż tyje
chyba z tej rozpaczy
w trupa się upiję
uryną[/center]
-
ann13
hmm, no to powiem tak
tekst bardzo mi się podoba, krótkie, zgrabne wersy, które mi nigdy nie wychodzą
ale zakończenie
dla mnie do tych zwrotek pasuje jak kwiatek do kożucha
na mleku:P)
a poza tym ,,upić się w trupa" w moim tłumaczeniu oznacza być pijanym, a ciepłym moczem zdaje się nie da, dokładnie nie wiem , bo jeszcze nie próbowałam
chyba, że to nazwa własna sowietskoje igristoje. moze lila Ci pomoze z tym zakończeniem, albo ktoś inny, bo mi się nasuwają tylko standardy związane z trupem, czyli prosektorium (ale to już było), jakiś cmentarz, nie wiem, czy denaturat ma na plakietce trupią czaszkę ?
tekst bardzo mi się podoba, krótkie, zgrabne wersy, które mi nigdy nie wychodzą
ale zakończenie
dla mnie do tych zwrotek pasuje jak kwiatek do kożucha
na mleku:P)
a poza tym ,,upić się w trupa" w moim tłumaczeniu oznacza być pijanym, a ciepłym moczem zdaje się nie da, dokładnie nie wiem , bo jeszcze nie próbowałam
chyba, że to nazwa własna sowietskoje igristoje. moze lila Ci pomoze z tym zakończeniem, albo ktoś inny, bo mi się nasuwają tylko standardy związane z trupem, czyli prosektorium (ale to już było), jakiś cmentarz, nie wiem, czy denaturat ma na plakietce trupią czaszkę ?
ann popisałam, bo coś dziś w pracy należało robić. Cieszę się, że podobają sie Tobie zwroteczki.
Jeśli chodzi o zakończenia, nigdy nie umiem nic sensownego wymyślić. To prosektorium..może. Natomiast denaturat chyba nie bardzo, bo nie będzie żadnego odwrócenia, denaturatem przecież można się łatwo zalać w trupa jesli ktoś lubi.
Zresztą chyba przy tak zbudowanej ostatniej zwrotce jakiekolwiek odwrócenie raczej jest mało możliwe.
Może łatwiej byłoby gdyby brzmiała ona:
ech zapomnieć o tym,
że dupa wciąż tyje
chyba dziś wieczorem
sama się upiję
Zresztą może ktoś coś mądrego wymyśli.
Jeśli chodzi o zakończenia, nigdy nie umiem nic sensownego wymyślić. To prosektorium..może. Natomiast denaturat chyba nie bardzo, bo nie będzie żadnego odwrócenia, denaturatem przecież można się łatwo zalać w trupa jesli ktoś lubi.
Zresztą chyba przy tak zbudowanej ostatniej zwrotce jakiekolwiek odwrócenie raczej jest mało możliwe.
Może łatwiej byłoby gdyby brzmiała ona:
ech zapomnieć o tym,
że dupa wciąż tyje
chyba dziś wieczorem
sama się upiję
Zresztą może ktoś coś mądrego wymyśli.
-
olga
Olga :)
Lila dzięki,jesteś niesamowita w wyszukiwaniu awersacji, nawet do najbardziej niemożliwych pod tym względem tekstów.Może to być dowodem na to, że każde słowa możemy odwrócić i przyjąć na opak.
fobiak wprawdzie lila pięknie zakończyła, ale mimo wszystko ciekawa jestem twoich przemyśleń i jaką awersację wydumałeś, wiec zmieniona zwrotka:
ech zapomnieć o tym
że dupa wciąż tyje
chociaż z drugiej strony
to znaczy, że żyję
Lila dzięki,jesteś niesamowita w wyszukiwaniu awersacji, nawet do najbardziej niemożliwych pod tym względem tekstów.Może to być dowodem na to, że każde słowa możemy odwrócić i przyjąć na opak.
fobiak wprawdzie lila pięknie zakończyła, ale mimo wszystko ciekawa jestem twoich przemyśleń i jaką awersację wydumałeś, wiec zmieniona zwrotka:
ech zapomnieć o tym
że dupa wciąż tyje
chociaż z drugiej strony
to znaczy, że żyję
-
dean
-
ann13