pozdrawiam i gratuluje...lila pisze:1)
erekcjato lepszej decyzji 9pkt. cebreiro
2)
erekcjato o pierwszym spotkaniu 5pkt.lila
erekcjato epistolarne 5pkt lila
erekcjato dialogu- 5pkt. cebreiro
3)
erekcjato obserwatora 4pkt - dean
ps. prosze sprawdzic i ew. poprawic mnie.
Wyniki głosowania (2007).
- cieniu1969
- Kontakt:
Wyniki głosowania (2007).
Proszę o sprawdzenie punktacji z ogólnego głosowania.
I potwierdzenie czy dean dobrze policzył.
To jego erekcjato miało śr. 10 pkt. Widziałam kilka innych z taką średnią także ....np.u Ani. I nie rozumiem jak mogło wygrać erekcjato na ogólnym ze średnią 9, 67?
Nie trzyma mi się to matematyki..........a wiecie, że uwielbiam liczyć!
I potwierdzenie czy dean dobrze policzył.
To jego erekcjato miało śr. 10 pkt. Widziałam kilka innych z taką średnią także ....np.u Ani. I nie rozumiem jak mogło wygrać erekcjato na ogólnym ze średnią 9, 67?
Nie trzyma mi się to matematyki..........a wiecie, że uwielbiam liczyć!
w mojej punktacji cyfry to miejsca, ewa...
sorry, jeśli pomieszałem, ale w ostatniej chwili dowiedziałem się o swej roli liczącego punkty z Socjety (pytałęm o to w ostatniech chwili i mogłem nie skumać)... wydawało mi się, że według instrukcji, którą otrzymałem od fobiaka - kryterium wyboru erekcjato z Socjety była przede wszystkim liczba oddanych na nie głosów... stąd pierwsze dwa miejsca zajmuje ere dialogu (9 pkt.) i erekcjato łaskawe (9 pkt.)... na trzecim miejscy jest ere obserwatora - 7 pkt.... parę innych ma też 7, ale to było najwyżej ocenione...
fobiak - daj wykładnię... bo ktoś tu gotów jest pomyśleć, że stary łapserdak dean jakiś szwindel wywinął
sorry, jeśli pomieszałem, ale w ostatniej chwili dowiedziałem się o swej roli liczącego punkty z Socjety (pytałęm o to w ostatniech chwili i mogłem nie skumać)... wydawało mi się, że według instrukcji, którą otrzymałem od fobiaka - kryterium wyboru erekcjato z Socjety była przede wszystkim liczba oddanych na nie głosów... stąd pierwsze dwa miejsca zajmuje ere dialogu (9 pkt.) i erekcjato łaskawe (9 pkt.)... na trzecim miejscy jest ere obserwatora - 7 pkt.... parę innych ma też 7, ale to było najwyżej ocenione...
fobiak - daj wykładnię... bo ktoś tu gotów jest pomyśleć, że stary łapserdak dean jakiś szwindel wywinął

- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
ewa punkty odgrywaja role w sytuacji remisowej, glownie licza sie punkty oddane przez czytelnikow, im wiecej glosow tym lepiej dla punktacji
przyklad:
siedemiu glosowalo i kazdy dal po jednym punkcie czyli jest siedem punktow
pieciu glosowalo i dalo po 5 punktow czyli jest 25 punktow
jeden glosowal i dal 10 punktow
czyli ktory jest najlepszy?
to tak jak z wydawaniem ksiazek, co z tego ze wygrukujesz 40.000 jak nie bedziesz miala czytelnikow, a w tym przypadku, glosujacy sa czytelnikami
przyklad:
siedemiu glosowalo i kazdy dal po jednym punkcie czyli jest siedem punktow
pieciu glosowalo i dalo po 5 punktow czyli jest 25 punktow
jeden glosowal i dal 10 punktow
czyli ktory jest najlepszy?
to tak jak z wydawaniem ksiazek, co z tego ze wygrukujesz 40.000 jak nie bedziesz miala czytelnikow, a w tym przypadku, glosujacy sa czytelnikami
dajcie zyc grabarzom
- fobiak
- Kontakt:
wymysle wam chlopski przyklad
w malej wsi jest jeden ruchacz i jeden porzadny
porzadny ma piekna zone
a ruchacz nie ma zony i rucha wszystko co popadnie
jak sw. augustyn
obaj spotykaja sie w wieku emerytalnym na baltyckiej plazy, ruchacz sie pyta porzadnego, ma pan wnuki?
nie mam, zona nie mogla miec dzieci
- a pan panie ruchacz, ma pan wnuki?
puenty nie bedzie bo ja zgubilem
w malej wsi jest jeden ruchacz i jeden porzadny
porzadny ma piekna zone
a ruchacz nie ma zony i rucha wszystko co popadnie
jak sw. augustyn
obaj spotykaja sie w wieku emerytalnym na baltyckiej plazy, ruchacz sie pyta porzadnego, ma pan wnuki?
nie mam, zona nie mogla miec dzieci
- a pan panie ruchacz, ma pan wnuki?
puenty nie bedzie bo ja zgubilem
dajcie zyc grabarzom
- fobiak
- Kontakt:
nic sie nie zmieniaja zawsze takie byly
ilosc glosow sie liczy a nie ilosc punktow, jesli robiliscie komus na zlosc daja mu jeden punkt, to wcale nie osiegneliscie celu tylko go wywyzszyliscie, trzeba bylo wcale nie punktowac
co roku to samo, jezeli autora czyta duzo czytelnikow to jest on gorszy
od tego, ktorego prawie nikt nie czyta?
gdzie tu logika, jesli oddano duzo glosow czyli, ze autor jest czytany, a punkty to sa tylko wrazenia czytelnika
[ Added: 2007-08-01, 00:23 ]
ewa co ty pitolisz, przeciez on byl porzadny
[ Added: 2007-08-01, 00:29 ]
niech legia jedzie gdzies na wioske grac z wiesniakami w pilke, to przeciez cala wioske stratuja kibice legii
ech, nie chce mi sie tlumaczyc, bo dla was jest to nie do pojecia
tak ma byc i juz
ilosc glosow sie liczy a nie ilosc punktow, jesli robiliscie komus na zlosc daja mu jeden punkt, to wcale nie osiegneliscie celu tylko go wywyzszyliscie, trzeba bylo wcale nie punktowac
co roku to samo, jezeli autora czyta duzo czytelnikow to jest on gorszy
od tego, ktorego prawie nikt nie czyta?
gdzie tu logika, jesli oddano duzo glosow czyli, ze autor jest czytany, a punkty to sa tylko wrazenia czytelnika
[ Added: 2007-08-01, 00:23 ]
ewa co ty pitolisz, przeciez on byl porzadny
[ Added: 2007-08-01, 00:29 ]
ewa nie wyrywaj czesciami z socjety, musisz napisac ile on mial kibicowewa pisze:I ja przed chwilą sprawdziłam.
Erekcjato deana miało 7 dziesiątek a cebreiro 6 dziesiątek.
niech legia jedzie gdzies na wioske grac z wiesniakami w pilke, to przeciez cala wioske stratuja kibice legii
ech, nie chce mi sie tlumaczyc, bo dla was jest to nie do pojecia
tak ma byc i juz
dajcie zyc grabarzom
Po pierwsze nie zauważyłam aby tam były jakieś złośliwe punkty.
Po drugie : nie było to nigdzie powiedziane, ze liczy się ilość oddanych głosów.
Po trzecie zobacz Fobiniu ile osób jest zarejestrowanych a ile oddawało głosy ( wychodzi, że prawie nikt ).
Po czwarte wiesz co?..........szkoda, ze nie wiedziałam bo mam w firmie 8 komputerów......a i laptopy dwa!!!!!........na przyszły konkurs zapewnię komuś 3 pkt!!!
Zapomniałam o komputerze córki......
Przepraszam, ze namieszałam.........ale cóż.......całe życie liczę.........i mi się musi zgadzać......a 10 jest dla mnie więcej niż 9,67
Dobranoc.
Po drugie : nie było to nigdzie powiedziane, ze liczy się ilość oddanych głosów.
Po trzecie zobacz Fobiniu ile osób jest zarejestrowanych a ile oddawało głosy ( wychodzi, że prawie nikt ).
Po czwarte wiesz co?..........szkoda, ze nie wiedziałam bo mam w firmie 8 komputerów......a i laptopy dwa!!!!!........na przyszły konkurs zapewnię komuś 3 pkt!!!
Zapomniałam o komputerze córki......

Przepraszam, ze namieszałam.........ale cóż.......całe życie liczę.........i mi się musi zgadzać......a 10 jest dla mnie więcej niż 9,67
Dobranoc.
- fobiak
- Kontakt:
ewa nie pitol, my tu znamy wszystkie nicki, taki numer by nie przeszedl, byl podobny przypadek na czarnej rok temu i nie przeszlo, te twoje 10 komputerow by musialao najpierw udzielac sie, tak samo jak i ty.
bys tylko haline wkurzyla, zapomnij punktacje bo ona sie nie liczy, co myslisz, ze jak tobie trzech da po 3 punkty a mi jeden 10 to ja wygram?
pomysl swobie co by bylo gdyby tobie 100 dalo po 3 punkty a mi 30stu po 10
kto by byl czytany (tzn. lepszy), ty czy ja?
jednak w tobie cos by bylo gdyby cie wiecej czytalo, byla bys slawna, znana jak lenin
bys tylko haline wkurzyla, zapomnij punktacje bo ona sie nie liczy, co myslisz, ze jak tobie trzech da po 3 punkty a mi jeden 10 to ja wygram?
pomysl swobie co by bylo gdyby tobie 100 dalo po 3 punkty a mi 30stu po 10
kto by byl czytany (tzn. lepszy), ty czy ja?
jednak w tobie cos by bylo gdyby cie wiecej czytalo, byla bys slawna, znana jak lenin
dajcie zyc grabarzom
Anty-czka........zawsze tak mam
Ale mnie zawsze można rozsądnymi argumentami przekonać co do słuszności stanowiska swojego. Niestety jak narazie żadnego takiego argumentu który by mnie przekonał nie zauważyłam.
Ale oczywiście wysłucham jutro innych.
Myślę, że bez emocji może to każdy spokojnie przemyśleć. Ja także.

Ale mnie zawsze można rozsądnymi argumentami przekonać co do słuszności stanowiska swojego. Niestety jak narazie żadnego takiego argumentu który by mnie przekonał nie zauważyłam.
Ale oczywiście wysłucham jutro innych.
Myślę, że bez emocji może to każdy spokojnie przemyśleć. Ja także.
- fobiak
- Kontakt:
jako, ze erekcjato nie jest dyscyplina sportowa, pokaze tobie to graficzno-matematycznie
erekcjato->literatura->sztuka->krytyka(pozytywna+negatywna)
kiedy dalli w latach szesciesitych namalowal faceta lejacego do kielicha komunijnego to wcale nie mial pozytynej krytyki i dzieki tej negatywnej jego obraz stal sie wielki
erekcjato->literatura->sztuka->krytyka(pozytywna+negatywna)
kiedy dalli w latach szesciesitych namalowal faceta lejacego do kielicha komunijnego to wcale nie mial pozytynej krytyki i dzieki tej negatywnej jego obraz stal sie wielki
dajcie zyc grabarzom
- Książę Półkrwi
- Kontakt:
przede wszystkim chcialabym przeprosic ohim, 1 zamiast zamierzonej dziesiatki to przypadek, i nikt mi nie wmowi, ze palec na myszce nie moze sie omsknac.. zwlaszcza w czasie podniecenia przedwyborczego..
i pewnie powinnam w ostatniej chwili zmienic punktacje, skoro wg socjety erekcjato ohim nie mialo szansy na wygrana
niemniej zaglosowalam tak, jak mi w duszy gra
zabraklo mi tez czasu na punktacje innych utworow bioracych udzial w konkursie, choc mialam kilkanascie wybranych wczesniej na dziesiatkowa, min. furiat przemo spowodowal, ze wybila godzina zero i juz nie zdazylam potwierdzic innym autorom swojej opinii poprzez punktacje
moj blad, punktowanie zostawilam na deser nie biorac pod uwage chocby tego, ze mam absorbujacych gosci, albo ze zadzwoni telefon i skradnie cenny czas
zlosliwosc losu
przepraszam, ohim
przepraszam, pozostali
(wczoraj bylo mi na tyle przykro, ze odeszla chec na stukanie w klawiature)
ogolnie uwazam konkurs za udany, a czytanie utworow konkursowych bylo dla mnie spora przyjemnoscia
fobiak, kazdy glosuje wg uznania
mozesz okreslac wlasne zasady i niewiele to zmieni
w ubieglym roku glosowalam na wszystkie prawie ze zroznicowana punktacja, w tym podjelam inna decyzje
ze tylko najlepsze w moim odczuciu
i pewnie powinnam w ostatniej chwili zmienic punktacje, skoro wg socjety erekcjato ohim nie mialo szansy na wygrana
niemniej zaglosowalam tak, jak mi w duszy gra
zabraklo mi tez czasu na punktacje innych utworow bioracych udzial w konkursie, choc mialam kilkanascie wybranych wczesniej na dziesiatkowa, min. furiat przemo spowodowal, ze wybila godzina zero i juz nie zdazylam potwierdzic innym autorom swojej opinii poprzez punktacje
moj blad, punktowanie zostawilam na deser nie biorac pod uwage chocby tego, ze mam absorbujacych gosci, albo ze zadzwoni telefon i skradnie cenny czas
zlosliwosc losu
przepraszam, ohim
przepraszam, pozostali
(wczoraj bylo mi na tyle przykro, ze odeszla chec na stukanie w klawiature)
ogolnie uwazam konkurs za udany, a czytanie utworow konkursowych bylo dla mnie spora przyjemnoscia
fobiak, kazdy glosuje wg uznania
mozesz okreslac wlasne zasady i niewiele to zmieni
w ubieglym roku glosowalam na wszystkie prawie ze zroznicowana punktacja, w tym podjelam inna decyzje
ze tylko najlepsze w moim odczuciu
- fobiak
- Kontakt:
ach lena, przeciez ja nikomu nie zwracam uwagi, niech sobie punktuje kazdy jak chce, rok temu punktowalem tylko te, ktore byly erekcjato, jak bede punktowal za rok to nie wiem, chodzi tylko o to aby cos robic a nie siedziec bezczynnie i sie pozniej dziwic, ze sie nie zdazy, chodzi o uswiadomienie wszystkich co jest grane
dajcie zyc grabarzom
Fobiniu..........mam kilka ciekawostek
W dyskusji w erekcjato obserwatora (deana) np.Wili powiedział daję dziesiątkę.........a na dole nie ocenił
........
A jeszcze wytłumacz mi co to za ocena w tym moim erekcjato pożegnalnym..............czyzbym miała aż takiego cichego czytelnika?
No jak to możliwe, że dostałam punkt od niezarejestrowanego?

W dyskusji w erekcjato obserwatora (deana) np.Wili powiedział daję dziesiątkę.........a na dole nie ocenił

A jeszcze wytłumacz mi co to za ocena w tym moim erekcjato pożegnalnym..............czyzbym miała aż takiego cichego czytelnika?

No jak to możliwe, że dostałam punkt od niezarejestrowanego?

pewnie, ze dopoki nie wcisniesz 'wyslij' - na portalu ciebie nie ma
to odnosnie niby bezczynnosci
kazdy z nas jest tylko czlowiekiem, a sama sporo wysilku wlozylam w kopiowanie do worda potencjalnych utworow przez caly miesiac, by moc wybrac najlepsze na koniec
stad moj dyskomfort, zwiazany z punktowaniem
i tak, glosowalo tylko kilka osob z jury
ok, milego dnia wszystkim
zwlaszcza zwyciezcom:)
to odnosnie niby bezczynnosci
kazdy z nas jest tylko czlowiekiem, a sama sporo wysilku wlozylam w kopiowanie do worda potencjalnych utworow przez caly miesiac, by moc wybrac najlepsze na koniec
stad moj dyskomfort, zwiazany z punktowaniem
i tak, glosowalo tylko kilka osob z jury
ok, milego dnia wszystkim
zwlaszcza zwyciezcom:)
- fobiak
- Kontakt:
zwisa mi to, konkurs sie zakonczyl, takie sprawy sie reguluje przed konkursem, nie bedzie zadnych zmian i poprawek, pisz erekcjato bo na te sprawy nie masz wplywu
[ Added: 2007-08-01, 11:36 ]
lenaar, konkurs sie zakonczyl nie nie masz czego zalowac, dobrze sie spisalas, nadrobisz to za rok
[ Added: 2007-08-01, 11:36 ]
lenaar, konkurs sie zakonczyl nie nie masz czego zalowac, dobrze sie spisalas, nadrobisz to za rok
dajcie zyc grabarzom