obiektywizm, to dla mnie przejaw realizmu, a ze ja zawsze stałam nogami na ziemi, to się tak szybko nie podniecam :P)
obiektywizm jest potrzebny
to zdrowy rozsądek, poszukanie odpowiedniego kąta padania światła
również dla siebie
obieltywizm to dystans, perspektywa, jest ważny
nie wiem co powiedzieć właściwe
bo chyba nie wypada mi żartować
dla mnie dziecko to człowiek i od urodzenia nalezy do siebie. można mu tylko pomóc nabierać formy, delikatnie pokazywać , przekazywać swoje sugestie, ale dziecko musi wiedziec, ze dla siebie jest ważne, i że przede wszystkim musi mu zależeć na sobie
tam, w Twoim komentarzu były momenty takie, które pominę, przepraszam
[ Dodano: 2007-09-19, 20:25 ]
i dodam jeszcze , ze tak naprawdę, dzieci lubią zasady, jakieś reguły gry, chociaż uwielbiają również je łamać ( nawiązuję do wymagań) chyba inaczej czują się opuszczone, zaniedbane. tylko karą nie może być 13 pasów na gołą dupę . to tylko wyładowanie emocji rodzica . i zadna nauka dla dziecka . to przejaw agresji dla mnie. który nieczego nie wnosi. haha, mam teraz doświadczenia ze starszymi dziećmi i uważam, ze najlepszą metodą pokazania, ze 'coś mi się nie podoba' jest smutek
kurde nie mogłaś ją uzależnić od marijuany? feta to takie plugawe gówno.
a tak poza tym to mógłbym być psychologiem tej małej. bardzo ciekawy przypadek.
"Bez jedzenia i bez spania, byle byłoby co pić, kiedy na harmonii Feluś zaiwania, trzeba tańczyć, trzeba żyć. Harmonia na 3/4 z cicha łka, ferajna tańczy...Ja nie tańczę... "