erekcjato spleen
Moderator: nuel
erekcjato spleen
zimny listopad zniczem zapłonął
lśnią w bladym słońcu płyty z granitu
na nich wyrytych ciąg słów przypomina
że pociąg mój zmierza do kresu bytu
zamiera powoli park przycmentarny
ścielą się liście na taflę jeziora
fale przychodzą fale odchodzą
na wszystkich kiedyś też przyjdzie pora
chmury na siłę łzy wyciskają
zimowy podmuch biedronki zabija
palą się knoty ze stearyną
tak szybko jak one me życie przemija
bul bul bul
lśnią w bladym słońcu płyty z granitu
na nich wyrytych ciąg słów przypomina
że pociąg mój zmierza do kresu bytu
zamiera powoli park przycmentarny
ścielą się liście na taflę jeziora
fale przychodzą fale odchodzą
na wszystkich kiedyś też przyjdzie pora
chmury na siłę łzy wyciskają
zimowy podmuch biedronki zabija
palą się knoty ze stearyną
tak szybko jak one me życie przemija
bul bul bul
-
ann13
- cieniu1969
- Kontakt:
-
cebreiro
-
Wojciech Graca
Lila zastanawiałam się zaraz po ogłoszeniu konkursu jakie powinno być erekcjato bolesławieckie, żeby było rzeczywiście dobre/uniwersalne. Jak napisać, aby z jednej strony nie było ono zbyt hermetyczne i zrozumiałe tylko dla wąskiego kręgu odbiorców z Bolesławca, a drugiej zaś, aby nie popaść w ogólnienia, nie mające z miastem żadnych punktów stycznych i nie dotykających jego problemów. Bardzo, bardzo trudno to połączyć i wypośrodkować, ale jest to możliwe. Chyba już trzy erekcjato/a udowodniły, że złoty środek istnieje. Tak mi się wydaje.
Wyzwanie spore, ale i satysfakcja zwycięzcy będzie duża.
Natomiast aby napisać o pójściu do piachu, wcale nie jest konieczny konkurs na erekcjato bolesławieckie.
Wyzwanie spore, ale i satysfakcja zwycięzcy będzie duża.
Natomiast aby napisać o pójściu do piachu, wcale nie jest konieczny konkurs na erekcjato bolesławieckie.
-
ann13
duzo jest erekcjato uniwersalnych o bolesławcu
wcale mnie to nie dziwi , mi również ciezko jest pisać o w sumie obcym dla mnie miescie, gdzie najbardziej zainteresowało mnie
łożko:P)
ale niewiele erekcjato bolesławieckich ma tak dobry tekst, więc byłabym bezwdzięczna liluś, jakbyś cofneła sobie to erekcjato w poprzednie miesce
i wymysliła nareszcie dobrą awersacje :P)
wcale mnie to nie dziwi , mi również ciezko jest pisać o w sumie obcym dla mnie miescie, gdzie najbardziej zainteresowało mnie
łożko:P)
ale niewiele erekcjato bolesławieckich ma tak dobry tekst, więc byłabym bezwdzięczna liluś, jakbyś cofneła sobie to erekcjato w poprzednie miesce
i wymysliła nareszcie dobrą awersacje :P)
Lila jesli po takich refleksjach podmiot liryczny chce sie utopić, to gdzie tu erekcjato? Przeciez jeśli glębiej sie zastanowic, to powinnismy sie topić jeszcze przed urodzeniem.
Imperium to podobno znana w całej okolicy dyskoteka.
An ma rację, napisałąś bardzo ladny, nostalgiczny tekst. Umieść go w naleznym mu miejscu. Jeśli nie chcesz w konkursie (ale dlaczego nie?!) to wrzuć go do laboratorium.
Moja propozycja awersacji jest taka SE, ale może ktoś wpadnie na jakiś pomysł.
Imperium to podobno znana w całej okolicy dyskoteka.
An ma rację, napisałąś bardzo ladny, nostalgiczny tekst. Umieść go w naleznym mu miejscu. Jeśli nie chcesz w konkursie (ale dlaczego nie?!) to wrzuć go do laboratorium.
Moja propozycja awersacji jest taka SE, ale może ktoś wpadnie na jakiś pomysł.
-
cebreiro