Erekcjato wre
Erekcjato wre
Jak ja lubię łgać
Jak Cygan podły
A raczej jak Argentyńczyk
Okłamujący wodząc za nos
Â?udząc bajońskimi sumami
Kręcić jak na karuzeli
Blagować i bujać się
Na huśtawce nastrojów
Zmyślać głodne kawałki
Fantazjować jak dusza zapragnie
Koloryzować barwy czarno-białe
Przekręcać jak Wietnamczyka
Który chciał sie ze mną mierzyć
Zniekształcać koła i kręgi
Odnajdując ich kwadratury
Wysysać z palca u nogi
Nie tylko żałobę brudną
Oszukiwać ogłupiałych
Udając kogoś innego
Doszedłem do takiej perfekcji
Â?e po moich słowach
Nikt nie wyłowi prawdy
gdy nie kłamię
Jak Cygan podły
A raczej jak Argentyńczyk
Okłamujący wodząc za nos
Â?udząc bajońskimi sumami
Kręcić jak na karuzeli
Blagować i bujać się
Na huśtawce nastrojów
Zmyślać głodne kawałki
Fantazjować jak dusza zapragnie
Koloryzować barwy czarno-białe
Przekręcać jak Wietnamczyka
Który chciał sie ze mną mierzyć
Zniekształcać koła i kręgi
Odnajdując ich kwadratury
Wysysać z palca u nogi
Nie tylko żałobę brudną
Oszukiwać ogłupiałych
Udając kogoś innego
Doszedłem do takiej perfekcji
Â?e po moich słowach
Nikt nie wyłowi prawdy
gdy nie kłamię
- cieniu1969
- Kontakt:
wczytalam sie w slownik i doszlam do wniosku, ze on faktycznie moze byc niezla inspiracja
do tekstow...
bo do slowa grac znalazlam sporo ciekawych okreslen, nie koniecznie zwiazanych z muzyka...ale wypisze te muzyczne...
grac na fortepianie, na grzebieniu, na cztery rece
wygrywac melodie,odegrac uwerture, przygrywac do tanca,muzykowac amatorsko, trąbić na rogu, dąć w róg,dzwonić w struny lutni, brzdąkać na mandolinie, brząkać na fortepianie, gitarze.,rzępolić na skrzypcach, Pitolić,ciąć od ucha do ucha, wyrzynać na skrzypcach obertasa, koncertowac, wystepowac z recitalem, wtórować skrzypca na wiolonczeli, akompaniowac
tylko nie zrob z tego tasiemca Marcin...uzyj z umiarem
, albo rozloz na raty 

bo do slowa grac znalazlam sporo ciekawych okreslen, nie koniecznie zwiazanych z muzyka...ale wypisze te muzyczne...
grac na fortepianie, na grzebieniu, na cztery rece
wygrywac melodie,odegrac uwerture, przygrywac do tanca,muzykowac amatorsko, trąbić na rogu, dąć w róg,dzwonić w struny lutni, brzdąkać na mandolinie, brząkać na fortepianie, gitarze.,rzępolić na skrzypcach, Pitolić,ciąć od ucha do ucha, wyrzynać na skrzypcach obertasa, koncertowac, wystepowac z recitalem, wtórować skrzypca na wiolonczeli, akompaniowac

tylko nie zrob z tego tasiemca Marcin...uzyj z umiarem

inne rodzaje grania
, moze ktos skorzysta...
grac komedie-udawac, grac na gieldzie-spekulowac, grac na nerwach-zloscic, grac na nosie- lekcewazyc, grac na zwloke-odwlekac, grac na zwyzke, znizkę- spekulowac, grac pierwsze skrzypce-przewodzic, grac wszystkimi barwami tęczy- mienic się...
Marcin jak zamilkne to...znaczy, ze mnie komp rozlaczyl, bo on teraz dziala jak mu sie zachce i rozlacza sie w dowolnie wybranym przez siebie momencie

grac komedie-udawac, grac na gieldzie-spekulowac, grac na nerwach-zloscic, grac na nosie- lekcewazyc, grac na zwloke-odwlekac, grac na zwyzke, znizkę- spekulowac, grac pierwsze skrzypce-przewodzic, grac wszystkimi barwami tęczy- mienic się...
Marcin jak zamilkne to...znaczy, ze mnie komp rozlaczyl, bo on teraz dziala jak mu sie zachce i rozlacza sie w dowolnie wybranym przez siebie momencie