Jestem zakochany...! Je suis amoureux

poezja rymowana, wolny wiersz, nierymowana, oda, sonety, treny hymny itp.

Moderator: Gacek

komar

Post autor: komar »

Dla Ciebie najmilsza Margarita....

Jest wczesne rano sen mi nie przychodzi
Nostalgia mnie dreczy mysle o tobie bez przerwy
Widze cie przede mna....
Nie odwracasz sie idziesz powoli...
Lekkim krokiem po bulwarze
Na moscie nad plynaca Newa
Obok drzew pelnych kwiatow majowej zieleni

Walczyka slysze pianista gra Szopena....
Fortepian wydaje mile dzwieki....
Wspomnienia powracaja od nowa....
Widze twe zielone oczy brwi i rzesy
Urocza postac usmiech pelny ciepla
Sukienke falujaca na wietrze
Powiewnie i zalotnie....
Moje serce zaczyna bic mocno i radosnie

Ubrana bylas w bieli w sukni az do ziemi
Mialas iskrzace oczy i usmiech wesoly
Twoj widok mnie zniewolil patrzylem zdumiony
Slowa nie moglem wymowic.....
Stalas sie mym marzeniem, idealem zycia
Wtedy zrozumialem, ze zaczalem kochac

Potrzebuje tego usmiechu ciagle mysle o nim
Brak mi twego oddechu delikatnej dloni
W dzien o zmierzchu i w nocy
Nie pytasz mnie o nic, do snow moich przychodzisz
O nic mnie nie prosisz...
Oszalalem, mysle tylko o tobie najmilsza

Jak mam ci powiedziec i w jakim jezyku
W rodzimym lub Moliera, kocham tylko ciebie?
Je t'aime que toi?
Ty nie mnie nie zrozumiesz...!
Napisze po polsku slowa tej piosenki
Ty zrozumiesz mowisz po rosyjsku
I dodam Ja lublu ciebja....!.

Marius
anty-czka
Kontakt:

Post autor: anty-czka »

je sus ma rius
komar

anty-czka pisze:je sus ma rius
co to za glupoty, daruj sobie pisz takie bzdury na papierze toaletowym w VC, a nie pod moim wierszem...!
Miranda X

Post autor: Miranda X »

komar, jeśli juz to WC. Nie wiem, jakie masz wyznaczniki poezji (może jednym z nich jest oobrażanie tych, co Cie krytykują), ale ja w tym wierszu widzę następujące rzeczy do poprawienia:
nadmiar wielokropków - pisałam już o tym nie raz. W ten sposób okazujesz czytelnikowi lekceważenie: dopowiedz sobie co chcesz, najlepiej coś bardzo pieknego i oryginalnego i pomyśl, że ja też to miałem na myśli. Przecież to bez sensu - tekst ma mówić o tekscie, a nie domysły na jego temat.
Jest wczesne rano sen mi nie przychodzi - nie przychodzi się komuś, przychodzi się do kogoś, ewentualnie przychodzi się bez przyimka
Obok drzew pelnych kwiatow majowej zieleni - jak wyglądają kwiaty majowej zieleni? poza tym maj jest tak okrytnie oklepany, nie możnaby oryginalniej?
Widze twe zielone oczy brwi i rzesy - po pierwsze archaiczny zaimek, po drugie czy brwi i rzęsy też są zielone?
Ubrana bylas w bieli w sukni az do ziemi - ubrana w kogo, co - biel, nie kogo, czego - bieli, biel w sukni? czyli w środku? lepiej by brzmiala biel sukni (chociaż i tak źle)
Stalas sie mym marzeniem, idealem zycia - kolejny archaiczny zaimek
Potrzebuje tego usmiechu ciagle mysle o nim - ciągle o nim myślę brzmi lepiej
Nie pytasz mnie o nic, do snow moich przychodzisz - do moich snów przychodzisz, inwersje naprawde nie brzmią dobrze, są nienaturalne
Ty nie mnie nie zrozumiesz...! - ot przewrotne składniowo zdanko

inne przypadłości wiersza:
zaimkoza
skoro jest bez interpunkcji to po co wykrzykniki i trzykropki?
skoro bez interpunkcji to po co duze litery?

amen
anty-czka
Kontakt:

komar a co mi zrobisz, jak mnie dopadniesz?
I uważaj, bo mam gazetę;)
komar

Miranda X pisze:komar, jeśli juz to WC. Nie wiem, jakie masz wyznaczniki poezji (może jednym z nich jest oobrażanie tych, co Cie krytykują), ale ja w tym wierszu widzę następujące rzeczy do poprawienia:
nadmiar wielokropków - pisałam już o tym nie raz. W ten sposób okazujesz czytelnikowi lekceważenie: dopowiedz sobie co chcesz, najlepiej coś bardzo pieknego i oryginalnego i pomyśl, że ja też to miałem na myśli. Przecież to bez sensu - tekst ma mówić o tekscie, a nie domysły na jego temat.
Jest wczesne rano sen mi nie przychodzi - nie przychodzi się komuś, przychodzi się do kogoś, ewentualnie przychodzi się bez przyimka
Obok drzew pelnych kwiatow majowej zieleni - jak wyglądają kwiaty majowej zieleni? poza tym maj jest tak okrytnie oklepany, nie możnaby oryginalniej?
Widze twe zielone oczy brwi i rzesy - po pierwsze archaiczny zaimek, po drugie czy brwi i rzęsy też są zielone?
Ubrana bylas w bieli w sukni az do ziemi - ubrana w kogo, co - biel, nie kogo, czego - bieli, biel w sukni? czyli w środku? lepiej by brzmiala biel sukni (chociaż i tak źle)
Stalas sie mym marzeniem, idealem zycia - kolejny archaiczny zaimek
Potrzebuje tego usmiechu ciagle mysle o nim - ciągle o nim myślę brzmi lepiej
Nie pytasz mnie o nic, do snow moich przychodzisz - do moich snów przychodzisz, inwersje naprawde nie brzmią dobrze, są nienaturalne
Ty nie mnie nie zrozumiesz...! - ot przewrotne składniowo zdanko

inne przypadłości wiersza:
zaimkoza
skoro jest bez interpunkcji to po co wykrzykniki i trzykropki?
skoro bez interpunkcji to po co duze litery?

amen
Etam banialuki wypisujesz tekst jest poprawny, ja po francusku pisze VC i tak sie to pisze, nie wiem dlaczego Polacy zrobili WC , z bledem , bo nazwa jest francuska, zawsze zapozyczaja sobie obce slowa i przyjmuja je za swoje, gdybys znala francuski , bys wiedziala dlaczego tak sie pisze,
poprawnie napisane sen do mnie nie przychodzi nie moge zasnac mimo ze jest rano, to jest dozwolona przenosnia, w poezji, na drzewach sa kwiaty i liscie, okreslilem je jako majowa zielen, jest bardziej poetycko, masz chyba zupelnie na bakier z poezja, nie piszesz wierszy, wiersze to nie teksty dziennikarskie, slowa musza byc poetyckie , bo inaczej to sa tylko teksty do gazet a nie pozja, byla ubrana na bialo, napisalem byla cala w bieli, zupelnie poprawnie, jest bardziej poetycko, a suknia byla do ziemi, nie pisze slowa dluga , dlugo moze trwac akt seksualny, ona przychodzi do moich snow, nie jest poprawnie w poezji napisac ona mi sie snila...opamietaj sie mloda dziewczyno nie pisz banialukow, bo mnie sie chce "smiac do rozpuku", takie pisanie mlodej siuski co chyba jeszcze nie ma matury...ale pozdrawiam, nie wszyscy znaja sie na poezji,a ty chyba nie...i naprawde nie...
Miranda X

jesteś zabawny :) i nie umiesz czytac ze zrozumieniem. mam maturę. jakich masz ulubionych poetow?

[ Dodano: 2008-09-18, 01:01 ]
a po francusku umiem soixant neuf :-P i jeszcze pare innych rzeczy
komar

Miranda X pisze:jesteś zabawny :) i nie umiesz czytac ze zrozumieniem. mam maturę. jakich masz ulubionych poetow?

Slowo "zabawny" nie jest argumentem, stalem sie wesolym, jak przeczytalem twoj komentarz
Jesli po francusku znasz tylko pozycje 69 to zbyt malo, patrzysz na poezje jak na wypracowanie w szkole, zobacz jak polscy klasycy pisali swoje wiersze,

(Antoni Orlowski) Mrowki...cytuje

Telimena musiała uciekać, otrząsać,
Na koniec na murawie siąść i owad łowić.
Nie mógł jej swej pomocy Tadeusz odmówić.
Oczyszczając sukienkę, aż do nóg się zniżył,
Usta trafem ku skroniom Telimeny zbliżył...
Co pan robi? nie można! niech pan mrówki łowi!
Panowie tylko prosić są zawsze gotowi,
A mnie tu mrówki gryzą. Gdzie? Koło kolana.
Tadeusz ręką sięgnął - już mrówka złapana.
Czy jeszcze? Pan się pyta a mrówki zuchwałe
Coraz to wyżej idą! Za pończoszki białe
Sięgać musiał tym razem bohater szczęśliwy,
Â?e jednak krew nie woda, majtki nie pokrzywy,
Tadeusz sięgnął wyżej, gdzie w cieniu ukryte
Rosną wstydliwe włosy w pierścienie spowite.
Telimena syknąwszy padła na murawę.
Tadeusz porzuciwszy na mrówki obławę,
Otoczył ją ramieniem, ku sobie przycisnął,
Ogień tajemnych pragnień w oczach jego błysnął,
Ustami ust jej szukał - znalazłszy, w zapale
Rozpalonymi wargi miażdżył je zuchwale.
Telimena na razie, śmiałością zdumiona,
Odepchnąć zaraz chciała młodzieńca ramiona,
Sił jednak i oddechu w piersiach jej nie stało:
Dreszcz rozkoszy znienacka objął całe ciało,
Znajdziesz inne na stronie....

http://www.polskiinternet.com/polski/rozr/poezja.htm

Pozdr. Bonne journ?Še
Marius

[ Dodano: 2008-09-18, 08:47 ]
anty-czka pisze:komar a co mi zrobisz, jak mnie dopadniesz?
I uważaj, bo mam gazetę;)
Je vais te sucer ta chatte...ch?Šrie....

[ Dodano: 2008-09-18, 10:34 ]
Miranda X pisze:jesteś zabawny :) i nie umiesz czytac ze zrozumieniem. mam maturę. jakich masz ulubionych poetow?

Wiersz poprawilem jest teraz tak napisany::

Dla Ciebie " ma jolie "....

Juz swita, dzien zwolna sie budzi
Jestem nadal senny
Po nieprzespanej nocy
Nostalgia przyszla do mnie
Wspomnienia nie odchodza
Widze ciebie przede mna....
Nie odwracasz sie idziesz powoli...
Lekkim krokiem wzdluz bulwaru
Na moscie nad plynaca Newa
Obok drzew ustrojonych kwiatami
I liscmi majowej zieleni

Rapsodie slysze pianista gra Szopena....
Fortepian wydaje mile dzwieki....
Wspomnienia powracaja od nowa....
Widze twe zielone oczy brwi i rzesy
Urocza postac usmiech pelny ciepla
Sukienke powiewajaca na wietrze
Powiewnie, lekko i zalotnie....
Moje serce zaczyna bic mocno i radosnie

Ubrana bylas w bieli w sukni az do ziemi
Mialas iskrzace oczy i usmiech wesoly
Twoj widok mnie zniewolil patrzylem zdumiony
Slowa nie moglem wymowic.....
Stalas sie mym marzeniem, idealem zycia
Wtedy zrozumialem, ze zaczalem kochac

Potrzebuje tego usmiechu ciagle mysle o nim
Brak mi twego oddechu delikatnej dloni
W dzien o zmierzchu i w nocy....
Nie pytasz mnie o nic, do snow moich przychodzisz
O nic mnie nie prosisz...
Oszalalem, mysle tylko o tobie najmilsza

Jak mam ci powiedziec i w jakim jezyku
W rodzimym lub Moliera, kocham tylko ciebie?
Je t'aime que toi?
Ty mnie nie zrozumiesz...!
Napisze po polsku slowa tej piosenki
Zrozumiesz mowisz po rosyjsku
I dodam Ja lublu ciebja....!.

Marius
Miranda X

wiersz odnoszący się do pana tadeusza został celowo utrzymany w jego klimacie, dlatego archaizuje. nie pisze się w martwym jezyku współczesnych wierszy, bo to nie ma sensu, jest nienaturalne, wysilone. podobnie jak nie ma sensu tłumaczenie Ci że zaden z Ciebie poeta. Poddaję się. Znajomość francuskiego nie zrobi z Ciebie wieszcza.
Może kiedys zrozumiesz, ze do pisania nie wystarczy znajomość liter. Wiersz jest jak taniec, teatr. Zły aktor czy tancerz zostanie wygwizdany i to będzie wyłącznie jego wina, nikt nawet nie wejdzie z nim w dialog żeby życzliwie udzielić rad co robi nie tak. Ty nie szanujesz tego, że ktoś chce Ci pomóc mimo, ze (wybacz szczerość) powinieneś zostać wyśmiany za to co piszesz, bo, pomijając talent, nie masz opanowanych nawet podstaw warsztatu. Unosisz się będąc poprawianym i wyśmiewasz tych, którzy mówią Ci o błędach. Pamiętaj jednak, że sztuki nie tworzy się dla siebie. To coś, co ma dawać radość odbiorcom, publiczności. Jeśli to, co piszesz podoba się Twojej ukochanej, rodzinie, przyjaciołom i Tobie samemu, a nie trafia do odbiorców, którzy są Ci obcy to nie uważasz, że logicznie by było zastanowić się nad tym, czy przypadkiem nie jesteć chwalony z życzliwości? Albo zawęzić grono publiczności do tych osób, którym pisaniem sprawiasz radość - to też moze rozwiązać Twój problem z krytyką. Musisz zapamiętać, że emocje nie tworzą wiersza, ich zapis nim nie jest. Zwłaszcza dla ludzi, którzy nie wiedzą co i jak czujesz. Nikt Ci nie wytyka błędów po to, żeby Ci dogryźć, natomiast Ty nie szanujesz tych, którzy wyciągają do Ciebie dłoń, starasz się ich obrazić i ośmieszyć. W końcu zostaniesz całkowicie zignorowany - czy taki Twój cel? Jeśli tak, rob dalej jak robisz. Dla nas nie jesteś wrażliwym chłopakiem, który stara się i za to, ze sie stara, trzeba go pochwalić, bo bedzie mu smutno, przykro. Dla nas jesteś obcym facetem, wiec nikt nie bedzie oceniał Ciebie - bo nikt Cię nie zna. Ocenie podlegają Twoje produkty, czyli teksty. Naprawde nie obchodzi nas co czułeś pisząc. Jeśli mamy się o tym dowiedzieć, to musi wynikać z tekstu, który nam serwujesz. Widać, że nie pracujesz nad tym, co przedstawiasz na portalach. Czy byłbyś zadowolony gdybyś w restauracji dostał surowe ziemniaki i surowe mięso bo kucharzowi nie chciało się przygotować obiadu do końca? Ja czuję podobne niezadowolenie czytając Cię.
komar

Miranda X pisze:wiersz odnoszący się do pana tadeusza został celowo utrzymany w jego klimacie, dlatego archaizuje. nie pisze się w martwym jezyku współczesnych wierszy, bo to nie ma sensu, jest nienaturalne, wysilone. podobnie jak nie ma sensu tłumaczenie Ci że zaden z Ciebie poeta. Poddaję się. Znajomość francuskiego nie zrobi z Ciebie wieszcza.
Może kiedys zrozumiesz, ze do pisania nie wystarczy znajomość liter. Wiersz jest jak taniec, teatr. Zły aktor czy tancerz zostanie wygwizdany i to będzie wyłącznie jego wina, nikt nawet nie wejdzie z nim w dialog żeby życzliwie udzielić rad co robi nie tak. Ty nie szanujesz tego, że ktoś chce Ci pomóc mimo, ze (wybacz szczerość) powinieneś zostać wyśmiany za to co piszesz, bo, pomijając talent, nie masz opanowanych nawet podstaw warsztatu. Unosisz się będąc poprawianym i wyśmiewasz tych, którzy mówią Ci o błędach. Pamiętaj jednak, że sztuki nie tworzy się dla siebie. To coś, co ma dawać radość odbiorcom, publiczności. Jeśli to, co piszesz podoba się Twojej ukochanej, rodzinie, przyjaciołom i Tobie samemu, a nie trafia do odbiorców, którzy są Ci obcy to nie uważasz, że logicznie by było zastanowić się nad tym, czy przypadkiem nie jesteć chwalony z życzliwości? Albo zawęzić grono publiczności do tych osób, którym pisaniem sprawiasz radość - to też moze rozwiązać Twój problem z krytyką. Musisz zapamiętać, że emocje nie tworzą wiersza, ich zapis nim nie jest. Zwłaszcza dla ludzi, którzy nie wiedzą co i jak czujesz. Nikt Ci nie wytyka błędów po to, żeby Ci dogryźć, natomiast Ty nie szanujesz tych, którzy wyciągają do Ciebie dłoń, starasz się ich obrazić i ośmieszyć. W końcu zostaniesz całkowicie zignorowany - czy taki Twój cel? Jeśli tak, rob dalej jak robisz. Dla nas nie jesteś wrażliwym chłopakiem, który stara się i za to, ze sie stara, trzeba go pochwalić, bo bedzie mu smutno, przykro. Dla nas jesteś obcym facetem, wiec nikt nie bedzie oceniał Ciebie - bo nikt Cię nie zna. Ocenie podlegają Twoje produkty, czyli teksty. Naprawde nie obchodzi nas co czułeś pisząc. Jeśli mamy się o tym dowiedzieć, to musi wynikać z tekstu, który nam serwujesz. Widać, że nie pracujesz nad tym, co przedstawiasz na portalach. Czy byłbyś zadowolony gdybyś w restauracji dostał surowe ziemniaki i surowe mięso bo kucharzowi nie chciało się przygotować obiadu do końca? Ja czuję podobne niezadowolenie czytając Cię.[/

A la prochaine fois ne lis pas ma po?Šsie la petite fille et tais toi et laisse moi tranquille petite conne . D'accord?
Nie wyglupiaj sie piszac swoje bzury, jak nie zrozumialas o co tu chodzi , to nie wpisuj sie pod moimi wierszami, czy to doszlo do ciebie.... nie znasz sie na poezji i nie jestes zadnym autorytetem to jest twoje zwykle paplanie,

[ Dodano: 2008-09-18, 23:07 ]
Miranda X pisze:wiersz odnoszący się do pana tadeusza został celowo utrzymany w jego klimacie, dlatego archaizuje. nie pisze się w martwym jezyku współczesnych wierszy, bo to nie ma sensu, jest nienaturalne, wysilone. podobnie jak nie ma sensu tłumaczenie Ci że zaden z Ciebie poeta. Poddaję się. Znajomość francuskiego nie zrobi z Ciebie wieszcza.
Może kiedys zrozumiesz, ze do pisania nie wystarczy znajomość liter. Wiersz jest jak taniec, teatr. Zły aktor czy tancerz zostanie wygwizdany i to będzie wyłącznie jego wina, nikt nawet nie wejdzie z nim w dialog żeby życzliwie udzielić rad co robi nie tak. Ty nie szanujesz tego, że ktoś chce Ci pomóc mimo, ze (wybacz szczerość) powinieneś zostać wyśmiany za to co piszesz, bo, pomijając talent, nie masz opanowanych nawet podstaw warsztatu. Unosisz się będąc poprawianym i wyśmiewasz tych, którzy mówią Ci o błędach. Pamiętaj jednak, że sztuki nie tworzy się dla siebie. To coś, co ma dawać radość odbiorcom, publiczności. Jeśli to, co piszesz podoba się Twojej ukochanej, rodzinie, przyjaciołom i Tobie samemu, a nie trafia do odbiorców, którzy są Ci obcy to nie uważasz, że logicznie by było zastanowić się nad tym, czy przypadkiem nie jesteć chwalony z życzliwości? Albo zawęzić grono publiczności do tych osób, którym pisaniem sprawiasz radość - to też moze rozwiązać Twój problem z krytyką. Musisz zapamiętać, że emocje nie tworzą wiersza, ich zapis nim nie jest. Zwłaszcza dla ludzi, którzy nie wiedzą co i jak czujesz. Nikt Ci nie wytyka błędów po to, żeby Ci dogryźć, natomiast Ty nie szanujesz tych, którzy wyciągają do Ciebie dłoń, starasz się ich obrazić i ośmieszyć. W końcu zostaniesz całkowicie zignorowany - czy taki Twój cel? Jeśli tak, rob dalej jak robisz. Dla nas nie jesteś wrażliwym chłopakiem, który stara się i za to, ze sie stara, trzeba go pochwalić, bo bedzie mu smutno, przykro. Dla nas jesteś obcym facetem, wiec nikt nie bedzie oceniał Ciebie - bo nikt Cię nie zna. Ocenie podlegają Twoje produkty, czyli teksty. Naprawde nie obchodzi nas co czułeś pisząc. Jeśli mamy się o tym dowiedzieć, to musi wynikać z tekstu, który nam serwujesz. Widać, że nie pracujesz nad tym, co przedstawiasz na portalach. Czy byłbyś zadowolony gdybyś w restauracji dostał surowe ziemniaki i surowe mięso bo kucharzowi nie chciało się przygotować obiadu do końca? Ja czuję podobne niezadowolenie czytając Cię.
Jak bedziesz jeszcze wpisywala takie bzdury, to wpisze cie do ignorowanych, uprawiaj seks i tylko twoja pozycje 69, do poezji sie nie wtracaj, nie znasz sie na poezji, moze lepiej ci pojdzie uprawiac seks , sprobuj tez mozesz to robic zawodowo, zarobisz duzo pieniedzy, moze...?
Miranda X

żeby być dobrą dziwką należy miec wieloletnią praktykę, ja z racji wieku jej nie mam, natomiast Ty z racji wieku wprost tryskasz inteligencją...
anty-czka
Kontakt:

Komar a powiesz mi jeszcze raz, ale w języku hindi ?
komar

Miranda X pisze:żeby być dobrą dziwką należy miec wieloletnią praktykę, ja z racji wieku jej nie mam, natomiast Ty z racji wieku wprost tryskasz inteligencją...
Sluchaj malolata, nie jestesmy na tym samym poziomie intelektualnym, wiec dajmy sobie spokoj z niepotrzebna wymiana zdan....!Nie interesuje mnie Twoja osoba , pisz te swoje badziewia, moich wierszy nie komentuj, niech ci komentuja twoi znajomi ze "wzajemnej adoracji" Nie mysle ,ze jestes dziwka, dziwka to nie prostytutka, nie powiedzialem nic podobnego, niezbednych pomocy seksualnych moze ci udostepnic wielki poeta, od bawiedzi fobiak, t'as compris ch?Šrie?
marta_xyz

Post autor: marta_xyz »

Komar, pomyliło Ci się chyba z Bejem to koło wzajemnej adoracji. Miałam się nie wtrącać, ale wygadujesz takie bzdury, że aż dziwne, że sam ich nie widzisz. Może przeczytaj to, co napisałes i zastanów się o co tak naprawdę Ci chodzi.
Sousa6

Post autor: Sousa6 »

marta_xyz, odpowiedzieć ci tak jak komar zaraz ci odpowie? no to masz:

schowaj się w buraki, dziewczyno. nie znasz się na poezji, nie-poetko. musisz trochę urosnąć żeby rozumieć taką poezję. na razie jesteś siusiumajtką i musisz dużo czytać. tymczasem:
Ma chere enfant, vous pouvez lecher mes chaussures. Donc, rester a l'ecart parce que je suis le poete et vous etes juste un proxenete
Miranda X

masz racje komar - nie jestesmy na tym samym poziomie intelektualnym :-D
komar

Miranda X pisze:masz racje komar - nie jestesmy na tym samym poziomie intelektualnym :-D
Wiec spadaj siusko...!

[ Dodano: 2008-09-20, 01:28 ]
marta_xyz pisze:Komar, pomyliło Ci się chyba z Bejem to koło wzajemnej adoracji. Miałam się nie wtrącać, ale wygadujesz takie bzdury, że aż dziwne, że sam ich nie widzisz. Może przeczytaj to, co napisałes i zastanów się o co tak naprawdę Ci chodzi.[/quote
mozesz zejsc z mojej strony, nie paplaj zbyt duzo bo sie zaslinisz, wez smoczka do buzi i ssij , wtedy to przestaniesz mowic, siuska napisala tekst, a wy wszyscy zachwycanie sie jej badziewiem lacznie z toba

"jesteś znowu dziecinnie nieposłuszny. bez przerwy
skubiesz się, rozdrapujesz. tam jest sznurek i nęci
by go wyjąć do końca z jego domku pod strupkiem.
mozesz złapać, pociągnąć, wytrzyj oczka maleńki.

a w tej nitce jest wszystko - twoje nerwy i żyły.
ona tętni, pulsuje prosi: złap mnie w paluszki
chcesz zobaczyć jak działa kruche życie? wystarczy
znaleźć nitkę i ciągnąć. to nie boli. to uśpi

drżące rączki i ustka (drżą ze strachu, nie z bólu).
ta tasiemka nie rani, tylko lubi się bawić
z ciałem w kotka i myszkę i wypadać co chwilę
w innym miejscu, budować domek z krwinek koślawy.

mozesz zrobić z niej kłębek, plątać węzły, kokardki
albo rozciąć na dwoje, łapać meble na lasso
teraz zaśnij maleńki, jutro znów się pobawisz.
życiem, sznurkiem, nerwami. cicho, światła już gasną."

We Francji pisanie takich tekstow jest zabronione nawet na papierze klozetowym, i grozi grzywna za pisanie takich glupot, ale ona ciagle ,jest przekonana , ze reprezentuje wysoki poziom w poezji, podobie , ten palant Sousa6, mysli ze umie pisac po francusku (piszac z bledami)Ma chere enfant[/color Mon chere enfant], vous pouvez lecher mes chaussures. Donc, rester a l'ecart parce que je suis le poete un poete et vous etes juste un proxenete "vous etes le proxenete "i mysli nadal, ze to co pisze to sa wiersze...i zna francuski, za twoje wiersze tez sie wezme, jak bede mial czas...! I nie pozdrawiam

Post autor: ann13 »

komar, muszę ci zadać pytanie intymne, bo mnie to dręczy
czy twoje komentarze, to jakiś skutek uboczny wiagry ? nie wszystko można wyczytać z google, a chciałam na nią namówić swojego chłopaka, ale jak ma tak pierdolić, zamiast się ruchać, to zostanę jednak z nim przy szklance wody zamiast
Sousa6

Zdradzę ci sekret dotyczący bycia poliglotą, komarze. Dotyczy to szczególnie mojej domniemanej znajomości języka francuskiego i hiszpańskiego.
Przepis wygląda tak:
Piszę coś po angielsku (wujek mi w sumie pisze, bo tego języka też nie znam) i otwieram stronkę http://translate.google.com/translate_t#
Wklejam tekścik z angielska i google tłumaczy mi na wybrany język.
Także pretensje miej do ludzi z google, że słabe roboty tłumaczące konstruują.
Z niecierpliwością oczekuję komentarzy Twoich, komarze, pod moimi wypocinami, albowiem poznać zdanie tak wybitnego poety to zawsze honor dla żuczka.
tartak66

Post autor: tartak66 »

internacjonalistycznie się zrobiło, to na plus
potem wzruszeń już tylko ciąg dalszy
nie mogłem powstrzymać się po przeczytaniu
przed zanuceniem sobie pięknej piosenki

http://pimp3k44.wrzuta.pl/audio/tsFAX98 ... es_szalona
marta_xyz

Teraz, to chyba już cię zatkało, komar :-P Nie podejmuję dyskusji z kimś, czyj poziom umysłowy pozostawia chyba wiele do życzenia. A za "siuśkę" mogę ci tylko podziękować ;-) I mam pytanie, chociaż będę spała spokojnie nawet, jeśli mi nie raczysz odpowiedzieć. Czy we Francji teksty, które ty uważasz za poezję, ale oprócz ciebie już nikt więcej, czy takie teksty wolno tam pisać, choćby na papierze tpaletowym? Ja myślę, że jeśli wolno, to tylko tam i nigdzie więcej. A ty, jeśli chcesz z kimkolwiek dyskutować, uzbrój się w jakieś argumenty, bo póki co nie masz żadnych.
komar

Sousa6 pisze:Zdradzę ci sekret dotyczący bycia poliglotą, komarze. Dotyczy to szczególnie mojej domniemanej znajomości języka francuskiego i hiszpańskiego.
Przepis wygląda tak:
Piszę coś po angielsku (wujek mi w sumie pisze, bo tego języka też nie znam) i otwieram stronkę http://translate.google.com/translate_t#
Wklejam tekścik z angielska i google tłumaczy mi na wybrany język.
Także pretensje miej do ludzi z google, że słabe roboty tłumaczące konstruują.
Z niecierpliwością oczekuję komentarzy Twoich, komarze, pod moimi wypocinami, albowiem poznać zdanie tak wybitnego poety to zawsze honor dla żuczka.
Pierdolisz chuju, nie powiem zuczku, bo bym owada obrazil....!Zostaw jezyki w spokoju wez lopate do reki pioro rzuc do kosza , nie jest ci potrzebne...niestety...wcale...!

[ Dodano: 2008-09-20, 21:05 ]
ann13 pisze:komar, muszę ci zadać pytanie intymne, bo mnie to dręczy
czy twoje komentarze, to jakiś skutek uboczny wiagry ? nie wszystko można wyczytać z google, a chciałam na nią namówić swojego chłopaka, ale jak ma tak pierdolić, zamiast się ruchać, to zostanę jednak z nim przy szklance wody zamiast
Tak pij wode i zmien chlopaka, na takiego,ktoremu chuj staje wez wiagry, jest inna metoda, czytaj badziewia fobiaka, to jest dobra metoda, bo tansza...hehehehea moze on juz nie moze.....?jesli tak to przyjedz do mnie mnie staje bez wiagry, bo pije zrodlana wode

[ Dodano: 2008-09-20, 21:10 ]
anty-czka pisze:Komar a powiesz mi jeszcze raz, ale w języku hindi ?
Antyczka wierszy nie piszesz wiec zamknij swoj dziob, w hujowych jezykach nie ponimaju...kurna.......!
Sousa6

Ranisz moje uczucia, komar.
Troy

Post autor: Troy »

eeeeeee... To ma być poezja???
Utwór przypomina blogowy tekścik niespełnionego nastolatka, albo piosenkę disco - polo. Czytało się źle ze względu na brak polskich znaków. Resztę powiedzieli przodomówcy. Przesadziłeś z zaimkami. Nawet nie chce mi się pisać nic więcej, bo domyślam się Twojej reakcji.

Buzialki. :))))))))
komar

ovoc_ziemii pisze:eeeeeee... To ma być poezja???
Utwór przypomina blogowy tekścik niespełnionego nastolatka, albo piosenkę disco - polo. Czytało się źle ze względu na brak polskich znaków. Resztę powiedzieli przodomówcy. Przesadziłeś z zaimkami. Nawet nie chce mi się pisać nic więcej, bo domyślam się Twojej reakcji.

Buzialki. :))))))))
Tak przeczytalem tez twoje dziela , faktycznie sa tam tylko polskie znaki, ale tresci nie ma, po co takie glupoty wypisujesz po moimi wierszami, jak sama nie potrafisz napisac lepiej....och te baby ze wsi....!
Troy

Noooooo, nie potrafię napisać nic tak rytmicznego, żeby nadawało się do śpiewania dla boys'ów. :) :) :) :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Nie podpadaj mi, bo mam zły humor.
Oczywiście mogę swój poprzedni post bardziej rozwinąć, jeśli tylko tego zechcesz.

Pozdrawiam.
komar

ovoc_ziemii pisze:Noooooo, nie potrafię napisać nic tak rytmicznego, żeby nadawało się do śpiewania dla boys'ów. :) :) :) :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Nie podpadaj mi, bo mam zły humor.
Oczywiście mogę swój poprzedni post bardziej rozwinąć, jeśli tylko tego zechcesz.

Pozdrawiam.
Chesz zebym cie przelecial, wole napisac wiersz albo piosenke....ja mam dobry humor...heheheh
Troy

Nie chcę żebyś mnie przeleciał.
Wolę już posłuchać Boys'ów.
anty-czka
Kontakt:

komar! A feeee! Tak brzydko się wyrażać! Tak postponować portal poetycki, na którym juz na drzwiach napisana jest zajawka:'proszę nie blixnić' Wstydzilbyś się! Nie dośc, ze chłop, nie dość, ze stary to na dodatek poeta i tak się wyraża!!!

nie mówi się dziob, tylko dziobek!
elutka

Post autor: elutka »

anty-czka pisze: Nie dośc, ze chłop, nie dość, ze stary to na dodatek poeta i tak się wyraża!!!
i w dodatku zakochany
komar

anty-czka pisze:komar! A feeee! Tak brzydko się wyrażać! Tak postponować portal poetycki, na którym juz na drzwiach napisana jest zajawka:'proszę nie blixnić' Wstydzilbyś się! Nie dośc, ze chłop, nie dość, ze stary to na dodatek poeta i tak się wyraża!!!

Jestem Warszawiakiem, i potrafie tez miesem rzucac jak trzeba, a pozatym to prawda fobiak to pedal i zboczeniec i z chujem w reku swoje erekcjata pisze, i zeby to jeszcze dobrze robil, to bym nic nie mowil ale ten huj to analfabeta, mlode dziewczynki w ubikacji podglada, wiem cos na ten temat, wjazd do Polski jest mu zabroniony, wiec siedzi u tych szwabow i glupoty wypisuje, to nie jest zadem portal poetycki, i tam nie ma poezji, ani poetow, to jest burdel na kolkach zrobiony przez fobiaka...! czy ponimajesz po polskiemu , czy mam to po francusku ci napisac...KURNA!

nie mówi się dziob, tylko dziobek!
anty-czka
Kontakt:

A ja już się z wyprzedzeniem rozmarzylam, bo hindi mialo byc...ech życie*

*autor nieznany
ann13

Post autor: ann13 »

komar, a ty czasami czytasz te swoje głupoty, zanim je wkleisz?
czy tak se tylko piszesz

na podstawie własnego życiorysu?
komar

ann13 pisze:komar, a ty czasami czytasz te swoje głupoty, zanim je wkleisz?
czy tak se tylko piszesz

Powiem ci krotko nie pisz do mnie, pisz z mlodszymi dobrze, bo stane sie niegrzeczny do ciebie, pisze co mi sie podoba...! zrozumialas, nawet jesli Ci sie to niepodoba..!naprawde jestem znudzony pisaniem z Toba

na podstawie własnego życiorysu?
Awatar użytkownika
@ psik
Kontakt:

Post autor: @ psik »

tak sobie czytam i jedyną myślą która przychodzi mi do głowy i która jednocześnie jest na twoim poziomie to - weź sobie wyciągnij gumę z gaci i strzel sobie w łep
Anarchia to stan umysłu a nie forma rządów
komar

@ psik pisze:tak sobie czytam i jedyną myślą która przychodzi mi do głowy i która jednocześnie jest na twoim poziomie to - weź sobie wyciągnij gumę z gaci i strzel sobie w łep
A ty nosisz wogole swoje zasrane gacie, chyba latasz bez gaci po swojej wsi, chyba,ze masz tylko gumke w pasie skurwysynie...
Awatar użytkownika
@ psik
Kontakt:

jakby twój stary założył gumkę w odpowiednim momencie to teraz miałbym spokój

[ Dodano: 2008-10-02, 22:39 ]
chyba że było ich pół pułku
komar

@ psik pisze:jakby twój stary założył gumkę w odpowiednim momencie to teraz miałbym spokój

[ Dodano: 2008-10-02, 22:39 ]
chyba że było ich pół pułku
m
Mozesz jeszcze ruchac , glupi jestes jak but a juz ci cztredziestka na karku ani oglady ani kultury chron, Boze Polske od takich pojebanych zwierzat, szkoda tylko ze cie tam jeszcze trzymaja zalatwie ci ZOO moze w Warszawie z Malpami, jesli cie zaakceptuja huju
Awatar użytkownika
@ psik
Kontakt:

a to wy w warszawce też macie zoo?

zaczynam podejrzewać po elokwencji twojej wypowiedzi że nawet nie jesteś Polakiem bo raptem znasz tylko kilka przekleństw które z uporem maniaka powtarzasz - no chyba że na starość mózg ci już zżarło od marksistowskiej ideologii
z twoich wypowiedzi wyłania się tępota i nuda - ani centymetra finezji - po prostu nudny cham
żebyś ty w tych obelgach potrafił lekką ironię wydobyć - ale nic z tego - po prostu jesteś prostaczek z warszawki po polibudce machający papierkiem na prawo i lewo

daj sobie spokój i idź na cmentarz posprzątaj na grobach - tam nie będą się z ciebie śmiali(tego właściwie nie mogę zagwarantować)
komar

Kamil jeszcze raz napiszesz pod moim wierszem obelgii wpisze Ci jeszcze gorsze slowa pod twoja niepoezja , wracaj do tego swojego brudnego Poznania i zostaw moje wiersze w spokoju, ja mam czas i pieniadze , zrypie ci komentarzami cala twoja niepoezje, i zaczne to robic juz od jutra przez caly weekend , po co ci to potrzebne odpierdol sie rybi huju...z Warszawiakiem nie wygrasz, kup sobie juz trumne pyrko poznanska, niskourodzony prymitywie z matki kurwy i prostytutki, juz ci to niedys napisalem na Sokarisie, glupi palancie...
Awatar użytkownika
@ psik
Kontakt:

1 Nie jestem Kamilem - nie wiem skąd to ci się wzięło w pustej przestrzeni czaszkowej?
2 Nie jesteś stara pierdoło po żadnej szkole bo byś wiedział że chuju pisze się przez c-h a obelgi - przez jedno 'i'
3 Z warszawiakiem to łatwo wygrać .
komar

@ psik pisze:1 Nie jestem Kamilem - nie wiem skąd to ci się wzięło w pustej przestrzeni czaszkowej?
2 Nie jesteś stara pierdoło po żadnej szkole bo byś wiedział że chuju pisze się przez c-h a obelgi - przez jedno 'i'
3 Z warszawiakiem to łatwo wygrać .
ja cie nazywam malym hujem sieroto bez
"c" padalcze i nie pierdol jestes Kamilem z poezji Sokarisa...bucu
Awatar użytkownika
@ psik
Kontakt:

myślę że na ciebie już czas umierać bo jesteś niereformowalnym betonem
dużej straty nie będzie
jedynie co to niepotrzebnie zajmiesz miejsce na cmentarzu bo grunty w mieście są w cenie ale mogą cię zakopać pod płotem

Bez odbioru.
elutka

Post autor: elutka »

chyba mam dość tej żenady.
takie wpisy jak powyżej Wasze powinny być jednak usuwane, nawet na najbardziej wolnym forum.
umówcie się na priw i dajcie sobie po mordach- to najlepsze rozwiązanie,
bo czytać hadko.
marta_xyz

Ja też jestem tego zdania.

[ Dodano: 2008-10-04, 20:10 ]
Jestem tego samego zdania.
komar

@ psik pisze:myślę że na ciebie już czas umierać bo jesteś niereformowalnym betonem
dużej straty nie będzie
jedynie co to niepotrzebnie zajmiesz miejsce na cmentarzu bo grunty w mieście są w cenie ale mogą cię zakopać pod płotem

Bez odbioru.
Dobra rada dam ci w morde prymitywie.........!ja moge dalej pisac mnie nie zalezy a chama zdemoluje
ODPOWIEDZ