erekcjato...deja vu
- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
erekcjato...deja vu
kiedy zasypiam naga
ściany unoszą sufity
domy nie mają dachów
istnieją światy
pod gwiazdami
widziałam
w śpiących ludziach
tańczą kolory tęczy
za ścianą
surowe przekleństwo chwili
znikają skrzydła
nagość spada na dno pościeli
papa Fritzl
ściany unoszą sufity
domy nie mają dachów
istnieją światy
pod gwiazdami
widziałam
w śpiących ludziach
tańczą kolory tęczy
za ścianą
surowe przekleństwo chwili
znikają skrzydła
nagość spada na dno pościeli
papa Fritzl
a tergo.
- Boob
- Kontakt:
Lila masz rację i przepraszam, że byłem mało orginalny jeśli chodzi o awersację.
Żałuję bo pierwotnie moja propozycja awersacji do tego tekstu brzmiała:
determinanta antygenowa
ale ostatecznie zrezygnowałem bo pomślałem, że nie będę robił jakiś pseudowywodów naukowych na erekcjato. pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 2009-08-27, 22:04 ]
Laesus!
chyba jednak nie masz racji, że tekst moralnie jest apolski. zastanów się. dzięki. pozdro
Żałuję bo pierwotnie moja propozycja awersacji do tego tekstu brzmiała:
determinanta antygenowa
ale ostatecznie zrezygnowałem bo pomślałem, że nie będę robił jakiś pseudowywodów naukowych na erekcjato. pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 2009-08-27, 22:04 ]
Laesus!
chyba jednak nie masz racji, że tekst moralnie jest apolski. zastanów się. dzięki. pozdro
a tergo.
faktycznie musialyby byc to pseudowywody, zwlaszcza jesli mylisz naukę z wiedza powszechna. btw a tak w zwiazku z tym i innymi twoimi glosami , od pewnego czasu rozczarowuje sie , uznawalam cie za jedna z najbardziej obiektywnych i opanowanych osob tutaj , ale twoje wypowiedzi zaczely sie coraz bardziej rozjezdzac na boki ,ta ostatecznie dobila gwozdzia.
po prostu Fritzl juz byl , tylko o to mi chodzilo
po prostu Fritzl juz byl , tylko o to mi chodzilo

- Boob
- Kontakt:
Lila
możesz mi wierzyć, że potrafie odróżnić naukę od wiedzy powszechnej trochę lat sie uczyłem. Uważnie czytam to co tu się pisze mogę stwierdzić, że wylało się w awersacjach hektolitry spermy, nekrofili, gwałcicieli, etc nie widziałem wówczas żebyś komentowała tą "powtarzalność" Zwróć uwagę co napisałem w początkowym poście.
możesz mi wierzyć, że potrafie odróżnić naukę od wiedzy powszechnej trochę lat sie uczyłem. Uważnie czytam to co tu się pisze mogę stwierdzić, że wylało się w awersacjach hektolitry spermy, nekrofili, gwałcicieli, etc nie widziałem wówczas żebyś komentowała tą "powtarzalność" Zwróć uwagę co napisałem w początkowym poście.
a tergo.
widzisz Boob, chodzi o to że Fritzl jest jeden , jest charakterystyczny i utkwił mi w pamięci po tekscie Wojciecha , a ogolnie ujetych przez ciebie gwałtów i zabójstw jest tysiące, są popełniane w rożnych okolicznościach , z róznych przyczyn ,
(dlaczego tu?... jest wielu autorów ja najczesciej komentuje tych którzy pofatyguja sie u mnie bo na wszystko nie mam czasu )
a skąd moj może niesprawiedliwy zarzut na temat wiedzy powszechnej ? -
widzisz, determinanta antygenowa to szczegół z waskiej dziedziny immunologii , ktory nie kazdy musi znac , zas o determinizmie genetycznym u czlowieka jest troche glosniej bo to przedmiot dyskusji psychologow , naukowcow, filozofow przyrody, ludzi z roznych dziedzin, mozna o tym poczytac na onecie, nie tylko w wiedzy i zycie, wiec twoja proba "docięcia" mi była chybiona i była zwykła nieuzasadnioną złościwością
[ Dodano: 2009-08-27, 23:29 ]
ps. o tej książce było głośno i nie jest to podręcznik http://pl.wikipedia.org/wiki/Samolubny_gen .
(dlaczego tu?... jest wielu autorów ja najczesciej komentuje tych którzy pofatyguja sie u mnie bo na wszystko nie mam czasu )
a skąd moj może niesprawiedliwy zarzut na temat wiedzy powszechnej ? -
widzisz, determinanta antygenowa to szczegół z waskiej dziedziny immunologii , ktory nie kazdy musi znac , zas o determinizmie genetycznym u czlowieka jest troche glosniej bo to przedmiot dyskusji psychologow , naukowcow, filozofow przyrody, ludzi z roznych dziedzin, mozna o tym poczytac na onecie, nie tylko w wiedzy i zycie, wiec twoja proba "docięcia" mi była chybiona i była zwykła nieuzasadnioną złościwością
[ Dodano: 2009-08-27, 23:29 ]
ps. o tej książce było głośno i nie jest to podręcznik http://pl.wikipedia.org/wiki/Samolubny_gen .
- Boob
- Kontakt:
lila pisze:zeby nie powiedziec zapozyczona
Lila
to jest złośliwość w Twoim wydaniu. gdybym chciał to "dyskusję" nt podjąłbym pod tekstem ale tego nie uczyniłem. bo właśnie Twoje odwołanie naukowe w swoim poście oraz odwołanie do artykułu moim zdaniem było chybione.jeśli chodzi o moją "propozycję" awersacji to traktuj ją jako metaforę a nie głos w dyskusji. pozdrawiam
a tergo.
jesli nie czytałeś ere wojciecha, jeśli nie myslales o jego pomyśle pisząc to ok, uznaj to zapożyczenie za złośliwość, bo w innym przypadku, jest to przytyk
artykuł przedstawiał jeden z poglądów na sprawę , był jednym z wielu w tej dziedzinie
możesz zarzucic zły dobór literatury w komencie, uzasadnić, zaproponować swoja , bo przecież nie chodzi tu o klepanie się po tylkach, tylko o cos konstruktywnego , ale nie mydl mi oczu, bo tą 'metaforą' zgeneralizowałes zeby nie powiedziec wysmiales,poruszaną przeze mnie tematykę, ktora jest wspolczesnie bardziej popularna niz elitarna , jest to faktem i nie mam ku temu watpliwosci.
ale wlasciwie to nawet wysmianie moich zainteresowan mi nie przeszkadza , bo kazdy ma wlasna estetykę , jedyne co mnie irytuje to hipokryzja i chyba jednak(moze tak nie jest ale tak czuję) polowanie na czarownicę.
w tej edycji, pomijając aleksego, pisalam od siebie i glownie o sobie ,może i kosztem siły przywalenia.
artykuł przedstawiał jeden z poglądów na sprawę , był jednym z wielu w tej dziedzinie
możesz zarzucic zły dobór literatury w komencie, uzasadnić, zaproponować swoja , bo przecież nie chodzi tu o klepanie się po tylkach, tylko o cos konstruktywnego , ale nie mydl mi oczu, bo tą 'metaforą' zgeneralizowałes zeby nie powiedziec wysmiales,poruszaną przeze mnie tematykę, ktora jest wspolczesnie bardziej popularna niz elitarna , jest to faktem i nie mam ku temu watpliwosci.
ale wlasciwie to nawet wysmianie moich zainteresowan mi nie przeszkadza , bo kazdy ma wlasna estetykę , jedyne co mnie irytuje to hipokryzja i chyba jednak(moze tak nie jest ale tak czuję) polowanie na czarownicę.
w tej edycji, pomijając aleksego, pisalam od siebie i glownie o sobie ,może i kosztem siły przywalenia.
nie chce mi się szukać, ale mam bardzo dobra pamięć, fritzl wystapił juz w erekcjato fobiaka i rajskiego, przed tym jak wykorzystał go wojtus, wiec trudno tu mówić kto od kogo ściaga i to jakiś kosmos, poza tym fritzl stał się symbolem pedofilii, czyli nie jest jedyny, ohydnie oddaje zboczone zachowania jemu podobnych, a każda taka awersacja, która molestuje dzieci, to już powtarzalność, więc śledztwo, kto komu zajrzał przez ramię, to jakaś bzdura
[ Dodano: 2009-08-28, 07:24 ]
no w tym bez nazwiska, ale to nie wazne, już ktos po niego jeszcze wczesniej sięgnął
viewtopic.php?t=7503&highlight=fritzl
[ Dodano: 2009-08-28, 07:24 ]
no w tym bez nazwiska, ale to nie wazne, już ktos po niego jeszcze wczesniej sięgnął
viewtopic.php?t=7503&highlight=fritzl
- Boob
- Kontakt:
Lila
Cały Twój post początkowy ja osobiście traktuję jako złośliwy.Odpowiedziałaś ripostą ponieważ pod Twoim ere napisałem "inne" propozycje interpretacji niż Twoja. Zasada jest prosta nie komentuję, nie oceniam jeśli się nie podoba. Ze swojej strony zapewniam Cię, że nie poluje na czarownice.Ja nie rywalizuję z Tobą. Cenię sobie wszystkich którzy "mierzą" się z tzw. poezją i próbują ją tworzyć.W odniesieniu do Twojej osoby i twórczości nie napisałem nic złośliwego do tej pory. Żebyś napisała takie stwierdzenie. Czytałem wcześniejsze ere o tej tematyce.Każdy peelów "dochodzi" do wzmiankowej awersacji w ciekawy sposób stosując różny kontekst.Na tym polegał cały ten "myk".
Cały Twój post początkowy ja osobiście traktuję jako złośliwy.Odpowiedziałaś ripostą ponieważ pod Twoim ere napisałem "inne" propozycje interpretacji niż Twoja. Zasada jest prosta nie komentuję, nie oceniam jeśli się nie podoba. Ze swojej strony zapewniam Cię, że nie poluje na czarownice.Ja nie rywalizuję z Tobą. Cenię sobie wszystkich którzy "mierzą" się z tzw. poezją i próbują ją tworzyć.W odniesieniu do Twojej osoby i twórczości nie napisałem nic złośliwego do tej pory. Żebyś napisała takie stwierdzenie. Czytałem wcześniejsze ere o tej tematyce.Każdy peelów "dochodzi" do wzmiankowej awersacji w ciekawy sposób stosując różny kontekst.Na tym polegał cały ten "myk".
a tergo.
Boob pisze:Laesus!
w Polsce kraju HOMOFOBÓW? oczywiscie ze jest.
[ Dodano: 2009-08-30, 17:40 ]
no to przyjebalem na calej dlugosci linii frontu.
skojarzylem pana F z kims zupelnie innym.
Stad wlasnie blad na lini porozumienia.
wybaczcie za (i tu sie nie bede tlumaczyl) zbyt duzej ilosci.
Tekst w owym kontekscie jest rowniez fantastyczny.
pozdrawiam.
i wybaczcie mi wasze rozczarowanie.