pozwól że zajrzę ci w gardło
sprawdzę czy zostały słowa
na trzepoczącym języku
odciśnięto znamię
dźwięczy fala
dociera przez membranę
tam przetwarza w obrazy
deformuje echem
gdyby zastąpić człowieka
komunikatywną maszyną
to bez różnicy
bez znaczenia
nie zdałem testu turinga
Moderator: Gacek
Jeżeli entuzjaści sztucznej inteligencji budzą w Tobie przerażenie, to powiem Ci, że to mało. We mnie budzą wściekłość i odrazę. Mam ich za tępych gnojów. Forum kognitywistyczne Marka Kasperskiego z Gdańska było pierwszym internetowym forum, na jakim zaczęłam pisać. Kłóciłam się z nimi, ciągle mnie upominali. W końcu olałam to towarzystwo.
Nie przestaję być wstrząśnięta sposobem, w jaki załatwiono Turinga. /Kto nie wie, niech zajrzy do wikipedii./
Nie przestaję być wstrząśnięta sposobem, w jaki załatwiono Turinga. /Kto nie wie, niech zajrzy do wikipedii./
It is my happiness in you that you don't know me yet.
/Andrzej Partum/
/Andrzej Partum/
We mnie nie budzą przerażenia. Czytałem prace Marka Kasperskiego i uważam, że w kwestii AI jest obecnie największym autorytetem w Polsce. Poznałem go też osobiście i nie zauważyłem w nim czegoś, co mogłoby mnie przerazić - to błyskotliwy, wesoły chłopak, który w swojej dziedzinie osiągnął wyżyny.
Co jest nie tak w tej definicji z wikipedii?
Co jest nie tak w tej definicji z wikipedii?
Hmm ... chodzi nie tyle o samego Marka Kasperskiego i jego prace. Chodzi o tych wszystkich teoretyków,ideologów, na czele których stoi, zdaje się, Włodzimierz Duch z Torunia, który robi za guru. Chodzi o światopogląd tego typu ludzi, ich wiary i pobożne życzenia. Z tym się nie zgadzam. Dlaczego? Oj, nie da się krótko. Może kiedyś.
[ Added: 2010-05-06, 09:02 ]
Nic nie jest nie tak. Po prostu zajebali swego czasu Turinga i tyle.
[ Added: 2010-05-06, 09:02 ]
Nic nie jest nie tak. Po prostu zajebali swego czasu Turinga i tyle.
It is my happiness in you that you don't know me yet.
/Andrzej Partum/
/Andrzej Partum/
Bardzo edukacyjny post.W sumie mało mi zostało z wierszyka, ale po godzinie googlowania, sporo wiem o Turingu, kastracji chemicznej, w szczególności we Francji, leczeniu pedofilii, wykorzystaniu tego na rodzimym poletku, a jak zobaczyłam nazwisko Starowicza, to mi się wsiąkło na amen. Zdecydowanie czasami dyskusję są lepsze od samych tworów. 

szara eminencja