erekcjato przepiękne
Moderator: nuel
-
Szunaj
erekcjato przepiękne
Witam.
Przypadkiem trafiłem na tą stronę. Bardzo mi się spodobała taka forma poezji jaką jest erekcjato, tak więc postanowiłem sam coś napisać, o to ono: (proszę o recenzje, ciekaw jestem jak wam się spodoba)
Twój uśmiech, gdy daję Ci stokrotki,
Zainteresowanie, gdy przynoszę plotki.
Wdzięczność, gdy staję w obronie,
Rozkosz, gdy całuję w skronie.
Ciekawość, gdy coś ci kupie,
ÂŚwiat jest piękny,
Gdy masz to wszystko w dupie.
Przypadkiem trafiłem na tą stronę. Bardzo mi się spodobała taka forma poezji jaką jest erekcjato, tak więc postanowiłem sam coś napisać, o to ono: (proszę o recenzje, ciekaw jestem jak wam się spodoba)
ÂŚwiat jest piękny,
Gdy masz to wszystko w dupie.
-
Szunaj
tak było by erekcjato z prawdziwego zdarzenia, ale z kolei wtedy przez układ rymów w tekście aa bb wers "ciekawość gdy coś ci kupie " zdradzałby awersacje " w dupie " , więc może najlepiej np :
Ciekawość, gdy coś ci kupie, moja myszko,
Bo świat jest piękny, gdy masz to wszystko
w dupie.
ps. tak , awersacja to zakonczenie.
Ciekawość, gdy coś ci kupie, moja myszko,
Bo świat jest piękny, gdy masz to wszystko
w dupie.
ps. tak , awersacja to zakonczenie.
-
Szunaj
-
Szunaj
No hmmm... kurcze mimo wszystko nie moge przyjąć twojego zakończenia, sorki ale nie moge. Zresztą nie o samo tempo chodzi, ale o dwuznaczność erekcjato. W mojej wersji odbiorca nie wie do końca czy świat jest piękny gdy ja mam to wszystko w dupie, czy też gdy Ona ma wszystko w dupie. Jeśli zastosuje twoje zakończenie to nie dość że strace tempo ( to moge jeszcze przeboleć) ale dwuznaczności już nie:)
Pozdrawiam:)
-
Szunaj
-
Szunaj
No nie całkiem do ty lirycznego. W każdym bądź razie nie taki był mój całkowity zamysł. Często się mówi w języku potocznym: Jak jest zajebiście gdy cie nic nie obchodzi, Jak by się chciało mieć pozdawane już wszsytkie egzaminy, itd. itp. Mój zamiar był taki by to nie dokońca było rozstrzygnięte czy mówię tu o, jak to ujęłaś "ty" lirycznym, czy też o ja lirycznym.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-09-05, 12:47 ]
Aha no i jeszcze coś, może daj już spokój z definicją co:) przecież w takim świecie jak poezja nie można się trzymać sztywno definicji:) gdyby było inaczej to byłby to definitywnie koniec poezji:)
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-09-05, 12:47 ]
Aha no i jeszcze coś, może daj już spokój z definicją co:) przecież w takim świecie jak poezja nie można się trzymać sztywno definicji:) gdyby było inaczej to byłby to definitywnie koniec poezji:)
przekombinowane , zwlaszcza ze caly utwor kierujesz do konkretnej osoby , trudno odebrac inne znaczenie,
mogles miec taki zamysl ale ta dwuznacznosc powinna nasuwac sie czytelnikowi od razu bez dodatkowych wyjasnien odautorskich
awersacja powinna miec max 2-3 slowa w tym trzecie to nie rzeczownik a co najwyzej lacznik przyimek itp . a nawet mniej :
ile trzeba sie napracowac chociazby , zeby haiku mialo tyle sylab ile zaklada definicja
sonet wloski mial takie rymy i uklad jak definicja wlasnie zaklada
tak samo erekcjato tez ma swoje prawidla
jesli chcesz uprawiac poezje bez ograniczen pisz białe wiersze
mogles miec taki zamysl ale ta dwuznacznosc powinna nasuwac sie czytelnikowi od razu bez dodatkowych wyjasnien odautorskich
awersacja powinna miec max 2-3 slowa w tym trzecie to nie rzeczownik a co najwyzej lacznik przyimek itp . a nawet mniej :
erekcjato stworzył fobiak , i to on podał definicje , nawet w poezji są sztywne podziały na formy;fobiak pisze: erekcjato - utwor poetycki z erekcjato w tytule o dowolnej formie i tresci, zakonczony jednym lub dwoma
slowami(koniec)=( jedno lub dwa slowa, explozja, erekcja, zaskoczenie)
ile trzeba sie napracowac chociazby , zeby haiku mialo tyle sylab ile zaklada definicja
sonet wloski mial takie rymy i uklad jak definicja wlasnie zaklada
tak samo erekcjato tez ma swoje prawidla
jesli chcesz uprawiac poezje bez ograniczen pisz białe wiersze
-
Szunaj
OK:) więc niech Ci będzie w takim razie robimy mały zabieg:D:D i wychodzi:
ÂŚwiat jest piękny,